Undă verde pentru termocentrala Enel

Undă verde pentru termocentrala Enel
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Investiţia este prinsă în planul energetic strategic al României

Planului Urbanistic Zonal pentru centrala termoenergetică Enel Producţie SRL, votat de Consiliul Local Galaţi, a primit viza de legalitate a prefectului.

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a anunţat că investiţia a primit toate avizele, urmând să primească autorizaţia de construire din partea Primăriei Galaţi. Termocentrala se va ridica pe 38,6 hectare din Zona Liberă. Valoarea totală a investiţiei este estimată la aproximativ un miliard de euro.

Potrivit viceprimarului, centrala electrică va avea o capacitate de 900 MW, va funcţiona cu cărbune şi va asigura aproximativ 200 locuri de muncă, fără a pune la socoteală şi joburile create la firmele care vor deservi indirect termocentrala.

„Singurul impediment care mai poate să apară ar putea fi legat de avizele de mediu, pentru că, fiind o lucrare într-o zonă de frontieră, are nevoie de un aviz transfrontalier. Nu cred că lucrările de construcţie vor începe mai devreme de sfârşitul anului 2012, începutul lui 2013 şi vor dura trei-patru ani.

Indirect, se vor crea, pe perioada construcţiei câteva mii de locuri de muncă”, a spus viceprimarul. Ciumacenco a dat asigurări că nu există riscul unei poluări: în Italia, lângă Roma, există o centrală similară de 800-900 MW, chiar pe plajă, iar în bazinul de decantare se cresc peşti.

„Se comercializează 15 tone pe an, tocmai pentru a arăta că impactul asupra mediului este inexistent”, a subliniat politicianul. Dacă după ce termocentrala va intra în funcţiune vom avea preţuri mai mici la energie rămâne de văzut. Cert este că, potrivit lui Ciumacenco, investiţia este prinsă în planul energetic strategic al României.

Citit 1968 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.