Duster este SUV-ul anului

Duster este SUV-ul anului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avem rezultatele finale ale concursului organizat de UZEAR – „SUV-ul Anului 2011 în România”. Câştigător detaşat, cu 133 de puncte, este SUV-ul Dacia Duster, urmat de BMW X3, cu 67 de puncte şi Kia Sportage, cu 62 de puncte.

Rezultatele complete, precum şi notele acordate de membrii juriului le puteţi găsi pe www.suvulanului.ro.

Cum era de aşteptat, având în vedere problemele financiare actuale, câştigătorul acestui concurs este şi cel mai ieftin dintre toţi concurenţii Dacia Duster. Trebuie să precizăm că Dacia Duster este un SUV foarte ieftin în varianta 2WD, pentru că versiunea cu tracţiune integrală depăşeşte 15.000 de euro.

Ei bine, nu cred că Dacia Duster în varianta cu tracţiune doar pe două roţi poate fi numită SUV, neavând nicio veleitate de offroader mai mare decât Dacia Logan. Totuşi, chiar şi la preţul de 15.000 de euro este mult mai ieftină decât orice poate oferi concurenţa.

Nu mai luaţi de bun ce auziţi în reclamele de la televizor, preţul real este chiar şi de două ori mai mare decât cel prezentat în campaniile de publicitate care nu includ TVA, taxa de mediu, dar includ trei prime de casare (numai de aici rezultă un preţ cu 2.700 de euro mai mic).

Însă nu numai preţul, ci şi design-ul foarte reuşit al Daciei Duster poate motiva titlul obţinut de aceasta în concursul SUV-ul Anului.

Pe locul doi dar la celălalt capăt pe scara accesibilităţii se află BMW-ul X3, mult mai scump, dar cu un nivel de echipare standard care depăşeşte dorinţele celor mai exigenţi clienţi. Bineînţeles, nu trebuie să trecem uşor cu vederea peste faptul că scrie BMW pe el şi de ceva timp încoace asta înseamnă calitate şi fiabilitate.

Kia Sportage ocupă locul al treilea şi este situat între primele două la capitolul preţ, dar este în continuare prea scumpă faţă de Duster. Cea mai ieftină Kia Sportage 4x4 porneşte de la 21.000 de euro. De remarcat la acest model este designul futurist, faţă de mai conservatorul X3.

Citit 1188 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.