Sancţiuni pentru firmele de la halda de zgură

Sancţiuni pentru firmele de la halda de zgură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea care ar urma să preia cea mai mare parte din lucrările de la halda de zgură a ArcelorMittal Galaţi a fost amendată de către Garda de Mediu.

Mai mult decât atât, firma de prestigiu Phoenix, specializată pentru astfel de lucrări de recuperare a materialelor care există în halda de zgură de pe platforma siderurgică, se poate trezi că îi va fi suspendată activitatea, a avertizat comisarul şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu.

„Societatea Phoenix a primit o amendă de 600 de milioane de lei vechi, motivul fiind lipsa autorizaţiei de mediu. În astfel de situaţii măsurile care se pot lua pot merge până la decizia de suspendare a activităţii, însă acest caz este analizat în continuare de către comisarii noştri. Vom vedea dacă se va impune o astfel de măsură”, ne-a spus Turcu.

Precizăm că firma respectivă a încheiat o înţelegere cu ArcelorMittal Galaţi pentru exploatare la halda de zgură, urmând ca societăţilor care lucrau acolo să le fie restrânsă activitatea sau chiar să piardă lucrări importante.

Oficialii ArcelorMittal nu au dorit să comenteze această situaţie, spunând este vorba aici despre o chestiune strict comercială, care priveşte înţelegerea dintre părţi.

Nu a fost singura neregulă descoperită de către comisarii Gărzii de Mediu Galaţi la haldă. O altă societate care operează aici,  Grand Smithy Works International SRL, a primit o amendă de 200 de milioane de lei vechi, pentru nereguli constatate de către cei de la Gardă.

Potrivit lui Mihai Turcu, controalele au venit în urma unor sesizări legate de activitatea din interiorul combinatului siderurgic a celor două societăţi.

Citit 1331 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.