Sala Casei de Cultură a Sindicatelor va fi gata abia la anul

Sala Casei de Cultură a Sindicatelor va fi gata abia la anul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Noua sală va fi dotată după cele mai înalte standarde şi va putea găzdui inclusiv proiecţii cinematografice *

Noua sală de spectacole de la Casa de Cultură a Sindicatelor va fi gata cel mai devreme în primăvara anului viitor. Aflată de mai bine de trei ani în reparaţii capitale, cel mai încăpător spaţiu pentru spectacole din Galaţi are în continuare cortina trasă din cauza crizei financiare.

Potrivit directorului instituţiei, Octavian Manole, sala este reabilitată în proporţie de 75 la sută, însă mai există o serie de lucrări de făcut, pentru care sunt necesare fonduri importante.

„S-au făcut instalaţia termică, instalaţia PSI, instalaţia electrică, instalaţia protecţie PSI, instalaţii moderne de iluminat scena şi sala (orgă de lumini şi proiectoare), instalaţia de sunet”.

„Mai avem de schimbat (deoarece au un grad avansat de uzură): scaunele din sala de spectacole, duşumeaua de la scenă, rampa de la scenă, panotaj şi lambriu special pentru pereţi, grup sanitar pentru sală cu toate dotările necesare, rampă şi grup sanitar special pentru persoanele cu dizabilităţi, mochetă pentru sală, garnituri pentru scenă, uşi de acces la sală şi multe altele”.

„Pentru înlocuirea acestor instalaţii şi a celorlalte obiecte aferente sălii sunt necesare fonduri foarte mari, greu de obţinut. Cu toate greutăţile pe care le-am întâmpinat şi le întâmpinăm în continuare am reuşit să realizăm mai mult de 75 la sută din întregul proiect de reabilitare a sălii şi sperăm în finalizarea acestuia în cât mai scurt timp posibil”, a explicat directorul Octavian Manole.

Criza a oprit lucrările

Motivul întârzierilor este, bineînţeles, criza financiară. „Când s-a demarat proiectul de reparaţie capitală a sălii noastre de spectacole, economia României funcţiona în toate sectoarele destul de bine, dar la scurt timp ţara noastră a intrat şi ea în criză, lucru care s-a răsfrânt şi asupra noastră.

Să nu uităm că această instituţie nu primeşte niciun ban de la stat şi nici subvenţii, ci supravieţuieşte din fonduri proprii, regimul ei fiind de autofinanţare. Investiţia iniţială a fost foarte mare, însă nimeni nu a putut lua în calcul criza economică.

Cu toate aceste greutăţi am continuat reparaţiile împreună cu echipa şi asociatul nostru de încredere, Grupul de Firme «Galmopan», şi, desigur, ne străduim să finalizăm cât mai repede lucrarea. Estimăm ca sala să fie funcţională în primăvara lui 2011”, a mai spus directorul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Până în prezent Grupul de Firme Galmopan, asociat al Casei de Cultură, a investit 1,6 milioane de lei, la care se adaugă 100.000 de lei investiţi de Casa de Cultură a Sindicatelor.

Potrivit estimărilor conducerii, pentru darea în folosinţă a întregii structuri ar mai fi nevoie de aproximativ 360.000 de lei. „Sala va avea un număr de 550 de locuri (cea mai mare din Galaţi), confortul spectatorului va fi maxim, sala va avea scaune de tip fotoliu, instalaţii de aer condiţionat pentru vară şi de căldură pentru iarnă, lumini şi sunet ultramoderne”.

„De asemenea, sala va putea fi adaptată şi pentru proiecţii cinematografice tip 3D şi multe altele”, a mai spus directorul Octavian Manole.

Citit 874 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.