Siderurgiștii gălățenii, consultați cu privire la strategia industrială

Siderurgiștii gălățenii, consultați cu privire la strategia industrială
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a publicat în dezbatere publică Proiectul Strategiei Industriale a României, pentru perioada 2023 - 2027, potrivit unui comunicat al instituției. În elaborarea documentului, MEAT s-a consultat principalele organizații și întreprinderi din zona industrială din țară, printre care se număr și combinatul siderurgic Liberty Galați.

"Documentul programatic are dublu scop, respectiv definirea viziunii naţionale asupra politicii industriale, prin raportare la contextul european şi internaţional şi propunerea de intervenţii de sprijin pentru sectorul industrial, ca urmare a procesului de adaptare al acestuia la dubla tranziţie, digitală şi verde", se menţionează în comunicat.

Totodată, planul de acţiune al strategiei propune priorităţi şi acţiuni care să răspundă schimbărilor structurale din domenii precum: tehnologii avansate, inteligenţă artificială sau industrie 4.0. Prin urmare, Strategia industrială a României reuneşte măsurile şi răspunsurile pe care autorităţile cu responsabilităţi şi atribuţii cu impact asupra industriei naţionale le pot adopta pentru a răspunde ameninţărilor sau oportunităţilor identificate în document.

Prin această strategie, MEAT trebuie să ghideze transformarea industriei României în următorii 5 ani printr-un proces de retehnologizare, adaptare la procesele de digitalizare şi de tranziţie la o economie verde şi sustenabilă.

Scopul strategiei este cel de dezvoltare a unui sistem industrial eficient, competitiv şi orientat spre viitor, prin retehnologizare şi inovaţie, contribuind astfel la dezvoltarea economică şi prosperitatea ţării.

Citit 3851 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Decembrie 2023 16:53

3 comentarii

  • postat de CSG
    Luni, 01 Ianuarie 2024 16:25
    84.117.46.***
    Combinatul nu trebuie sa se inchida altfel moare tot orasul si mii de firme se inchid si tinerii vor pleca din oras si moartea se va alege de oras!
    1
    2
  • postat de marr
    Sâmbătă, 30 Decembrie 2023 22:18
    86.124.203.***
    Dialoguri si Monologuri ...ca oricum Politicul(in realitate) nu da 2 bani pe parerea organizatiilor-intreprinderilor ...si alti cetateni . Ce industrie mai are el sa Planifice Ceva ...ii face planu' la Privat ?
    Iesiri in fata la 'poza'/can-can'uri cu un Clar IZ ELECTORAL .
    1
    22
  • postat de Ion
    Sâmbătă, 30 Decembrie 2023 19:30
    109.166.136.***
    Sper că "strategia" industrială a țării nu este similară cu cea a Liberty Galați. Nu de alta dar tot citesc că "strategia" Liberty duce încet încet spre insolvență.
    1
    26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.