Concedii forţate şi/sau şomaj tehnic?

Concedii forţate şi/sau şomaj tehnic?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Discuţiile de la ArcelorMittal pe tema concediilor forţate continuau ieri seara. Sindicaliştii şi cei din administraţia Combinatului analizau încă decizia de trimitere în concediu forţat de câte 20 de zile a tuturor salariaţilor pe perioada noiembrie - decembrie 2010 şi ianuarie 2011.

Din declaraţiile liderilor sindicali care luau parte la întrevederea cu administraţia Combinatului, am înţeles că s-au propus mai multe variante de lucru, după ce, săptămâna trecută, în cadrul unei dezbateri similare, sindicaliştii au cerut un răgaz pentru a-şi consulta salariaţii.

În primul rând, a fost a fost avansată varianta în care în ecuaţie ar putea apărea şi perioade de şomaj tehnic.

„S-a discutat despre posibilitatea lichidării concediului de odihnă pe 2010, lucru cu care suntem de acord, dar şi de trimiterea în concediu forţat din concediile pe 2011”.

„Respingem această ultimă variantă, nu putem fi de acord cu aplicarea zilelor de concediu din 2011 în anul acesta, în condiţiile în care salariaţii ArcelorMittal sunt nevoiţi să plece în concediu, iar cei de la subcontractori au de lucru”.

„Se vorbeşte însă şi despre posibilitatea trimiterii muncitorilor în câte zece zile de şomaj tehnic", a declarat Gheorghe Tiber liderul sindicatului Solidaritatea de la Combinat.

Citit 917 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.