Apelul de proiecte pe energia verde în ferme, prelungit

Apelul de proiecte pe energia verde în ferme, prelungit
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a prelungit, până la 15 februarie 2024, ora 23:59, sesiunea de depunere a solicitărilor de finanţare prin Schema de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol şi industriei alimentare.

Apelul de primire a cererilor de finanţare s-a deschis în data de 20 noiembrie 2023, iar pentru această schemă se aplică anunţ concurenţial, astfel încât depunerea propunerilor de proiecte are la bază procedura de ofertare concurenţială, iar acestea vor fi depuse şi evaluate conform procedurii competitive pe baza punctajului obţinut după încheierea sesiunii de depunere.

Conform AFIR, sunt alocate 100 milioane de euro pentru capacităţi instalate mai mici de 1 Megawatt (MW), din care 10 milioane de euro pentru energie eoliană şi 90 milioane de euro pentru energie solară. Pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW, alocarea totală este de 50 milioane de euro, din care pentru energie eoliană alocarea este de 10 milioane de euro, iar pentru energie solară de 40 milioane de euro.

Citit 570 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.