Prohodul sistemului de termoficare din Tecuci

Prohodul sistemului de termoficare din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un tecucean a cumpărat, vineri, la licitaţie, una dintre ultimele două centrale termice de cartier care nu fuseseră încă înstrăinate. „O persoană fizică din Tecuci a achiziţionat Centrala Termică Nr. 2, o clădire în suprafaţă de 235,95 de metri pătraţi situată pe strada Costache Racoviţă, la preţul de pornire, la licitaţia de astăzi”, a declarat, vineri, imediat după licitaţie, Florin Dragomir, reprezentantul firmei lichidatoare Sierra Quadrant SPRL.

Potrivit www.executari.com, portalul executărilor silite din România, preţul de pornire a licitaţiei pentru această clădire era de 54.300 de lei plus TVA.

În schimb, cealaltă centrală termică care era scoasă la licitaţie, Centrala Termică Nr. 4 din Aleea Vasile Alecsandri, nu a atras niciun cumpărător, cel mai probabil din cauza amplasamentului.

„Centrala este lipită de un alt corp, construit pe un teren aflat în proprietatea Primăriei”, a afirmat Florin Dragomir. Acest detaliu era specificat şi în anunţul de licitaţie, potrivit căruia „…împreună cu clădirea în suprafaţă construită de 370 de metri pătraţi, se vinde un cazan de apă caldă devenit imobil prin destinaţie”.

„Terenul este proprietatea Consiliului Local Tecuci”. Această centrală mai are un minus: este şi mai scumpă. Pentru licitaţia de vineri, preţul de pornire era de 84.000 de lei plus TVA şi se pare că nu va fi diminuat la următoarea strigare.

„Centrala Termică Nr. 4 va fi scoasă din nou la licitaţie în 15 zile şi, deocamdată, nu avem aprobarea creditorului de a reduce preţul”, a precizat reprezentantul firmei lichidatoare.

Centrala Termică Nr. 2, care s-a vândut vineri, şi Centrala Termică Nr. 4, care va fi scoasă din nou la vânzare peste două săptămâni, sunt rămăşiţele sistemului centralizat de încălzire din Tecuci.

El s-a prăbuşit acum câţiva ani, după ce societatea de termoficare Termsal SA s-a înglodat în datorii şi a intrat în lichidare judiciară. Celelalte nouă centrale termice din sistem au fost vândute la licitaţie de Administraţia Finanţelor Publice, care a recuperat astfel datoria pe care Termsal o acumulase către stat.

Cumpărătorii, persoane fizice şi juridice din Tecuci, le-au transformat în spaţii comerciale, baruri sau spaţii de producţie, locuinţe sau săli de fitness.

Citit 1253 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.