Patronatul Societăţilor din Construcţii are prima filială din ţară la Galaţi

Patronatul Societăţilor din Construcţii are prima filială din ţară la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patronatul Societăţilor din Construcţii (PSC) a revenit la Galaţi, miercuri, cu cea de-a treia ediţie a conferinţelor sale locale, de data aceasta reprezentanţii asociaţiei având ca obiectiv facilitarea dialogului dintre companiile de construcţii şi autorităţile locale.

„Organizaţia noastră este într-un proces de transformare şi dezvoltare, care prevede cristalizarea organizaţiilor locale, pentru a le sprijini prin participarea pe proiecte concrete, care vor avea în primul rând importanţă şi utilitate locală, chiar dacă au dimensiune naţională şi internaţională. Chiar dacă suntem în perioadă de criză, dorim să nu rămânem în stagnare, ci să pregătim perioada ce va urma. Vom încerca, pe grupuri de lucru, să creăm proiecte în direcţia mediului academic, să vedem cum se dezvoltă tinerii care vor lucra în domeniul construcţiilor pe viitor. Am discutat aspecte care ţin de resurse umane, de relaţia cu ITM, de protecţia consumatorului, le-am comunicat membrilor noştri actuali şi potenţiali o serie de programe pe care le avem deja în lucru. Unul dintre acestea este atragerea de investiţii străine în domeniul social housing (al locuinţelor sociale). Vrem să atragem investiţii străine şi vrem să-i ajutăm pe constructori români, indiferent de dimensiunea lor, să participe la licitaţii pe pieţele internaţionale”, ne-a declarat Tiberiu Andrioaiei (foto - stânga), vicepreşedinte PSC.

„Vrem să-i punem cât mai bine în valoare pe membrii noştri şi căutăm să internaţionalizăm, prin afilierile pe care le avem, toate resursele posibile. Evoluţia fulminantă din perioada 2006-2008 ne-a surprins un pic, iar multe societăţi s-au desprins de valorile esenţiale şi de normalitatea necesară unui mediu economic”, a punctat şi Răzvan Niculescu-Aron (foto - dreapta), prim-vicepreşedinte PSC.

Reprezentanţii PSC s-au pronunţat a fi „susţinători declaraţi” ai proiectului Roşia Montana, unde „au lucrat deja 150 de companii de construcţii, toate româneşti, 2.500 de angajaţi (aproape toţi români) şi 15 case de arhitectură. Considerăm extrem de important un asemenea tip de proiect care, dacă se va derula aşa cum e prevăzut, va atrage şi alte proiecte similare, iar în următorii 20 de ani dezvoltarea pe orizontală este garantată. Asta ne trebuie nouă, să atragem investiţii”, au mai spus reprezentanţii PSC.

Conferinţa de ieri a consfinţit înfiinţarea la Galaţi a primei filiale din ţară a Patronatului Societăţilor din Construcţii (preşedinte, Gheorghe Pascariu), având 17 membri. Până la sfârşitul anului, vor mai fi înfiinţate încă 6 asemenea filiale în ţară.

Citit 1961 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2011 10:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.