IMM-urile faţă cu criza

IMM-urile faţă cu criza
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

• „Cei care neagă criza, e clar că nu cunosc ce se întâmplă în economie”, declară Marian Filimon, preşedintele PIMM Galaţi

Marian Filimon, preşedintele Patronatului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (PIMM) din judeţul Galaţi a susţinut ultima conferinţă de presă din acest an. Evenimentul a constat în principal într-un bilanţ al stării economiei pe anul 2008, concluziile fiind dintre cele mai sumbre. „De doi ani, tot tragem semnale că situaţia este dificilă, dar am fost ignoraţi de instituţiile statului. Cei care neagă criza, e clar că nu cunosc ce se întâmplă în economie”, a spus Filimon.

Preşedintele PIMM Galaţi a atras atenţia că numărul de firme în incapacitate de plată a sporit, la Galaţi, cu 50 la sută în 2007 faţă de 2007, că Galaţiul este pe locul 6 pe ţară la falimente (circa 600), că incidentele de plată (cu efecte penale!) s-au înmulţit foarte mult, că anunţurile de angajare (deci şi intenţiile) s-au redus cu 70 la sută în ultimele două luni. „Sunt probleme grave în zona conexă Combinatului, în comerţul cu maşini, în construcţii, mobilă, imobiliare, textile, servicii... Firmele au dificultăţi, iar acest lucru se vede în încasările la buget, care au scăzut cu 30 la sută faţă de normal. Asta arată că firmele au o activitate economică în scădere”, a declarat Filimon.

Preşedintele PIMM a mai spus că pentru anul 2008 aşteaptă de la guvernanţi un sprijin real pentru depăşirea crizei economice, că s-ar dori o reducere a cheltuielilor bugetare, pentru a scădea presiunea asupra contribuabililor, şi că încurajarea cumpărării de produse autohtone ar trebuie să fie o prioritate a tuturor românilor. „Va trebui să punem toţii umărul. Mă gândesc chiar la o dezbatere academică pentru găsirea de soluţii anticriză”, a mai declarat Filimon.

Citit 1600 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.