Bursa a pierdut 9,2 la sută în septembrie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis sesiunea de vineri în scădere cu 0,52 la sută, influenţată de pierderile înregistrate de acţiunile europene, pe o lichiditate de 34,2 milioane lei, salvată de trei transferuri speciale cu acţiunile FP, care au acoperit o treime din rulajul total.

De asemenea, a fost înregistrat un transfer special şi pentru titlurile BRD, de 7,7 milioane lei. Pachetul de 700.000 de acţiuni a fost vândut la o cotaţie de 11 lei, similară cu referinţa. Unii investitori au realizat şi transferuri cu produse structurate (2,5 milioane lei), contracte futures (1,5 milioande lei) şi unităţi de fond (5.300 de lei).

Astfel, lichiditatea totală a BVB a fost de 39,98 milioane lei (9,1 milioane euro).

Pe piaţa Rasdaq, operaţiunile au cumulat 1,6 milioane lei, peste lichidiatatea de joi de 709.000 de lei.

În septembrie, piaţa de la Bucureşti a pierdut 9,2 la sută faţă de finalul lunii august. Şeful departamentului de analiză al firmei de brokeraj BT Securities, Dan Rusu, spune că situaţia economică la nivel global a pus „într-un con de umbră” pieţele mici, emergente şi prea puţin lichide, interesul investitorilor fiind, în prezent, conservarea şi dezvoltarea unei strategii în acest sens.

„Însă, în doi-trei ani, după ce se va depăşi momentul critic la nivel global, investitorii mari vor vâna din nou oportunităţi, iar cele mai multe le vor fi furnizate de pieţele emergente, fie ele mai mari, precum China, Brazilia, India, sau mai mici, precum cele din Europa Centrală şi de Est”, a spus Rusu.

Analistul BT Securities ia în considerare riscul ca acţiunile să coboare anul viitor sub extremele din 2009, spunând că astfel se creează o oportunitate unică de construire a unui portofoliu solid la costuri minime.

Sursa (Mediafax)

Citit 764 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.