Şi Arabesque resimte criza

Şi Arabesque resimte criza
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Firma gălăţeană Arabesque, cel mai mare furnizor de materiale de construcţii din România, a înregistrat anul trecut afaceri de 550 milioane de euro, în creştere cu 22,2 la sută faţă de 2007. Targetul iniţial era o creştere de 25 la sută, însă piaţa construcţiilor a resimţit în ultimul trimestru efectele crizei economice.

Chiar dacă se anunţă un an cu multe elemente imprevizibile, compania va continua investiţiile începute în 2008 pentru extinderea teritorială, în valoare de 60 milioane de euro, şi va deschide noi centre comerciale la Piteşti, Baia Mare şi Oradea. Anul trecut au fost inaugurate filiale la Iaşi şi Craiova, în urma unor investiţii de opt milioane de euro, respectiv nouă milioane de euro. Totodată, Arabesque a finalizat al treilea centru din Bucureşti, la intrarea pe Autostrada Soarelui, în urma unei investiţii de 12 milioane de euro.

"Piaţa se resimte în urma crizei financiare ce va afecta în mod clar volumul construcţiilor şi în 2009. Însă, odată cu depăşirea acestei crize, lipsa infrastructurii şi nevoia foarte mare de locuinţe vor relansa activitatea construcţiilor, iar piaţa îşi va reveni dacă normele de creditare vor fi relaxate şi băncile vor relua acordarea creditelor. O imagine mai clară a evoluţiei pieţei va putea fi determinată în martie - aprilie, când ar trebui să înceapă sezonul construcţiilor", a declarat Florina Necula, directorul de marketing al companiei.

Ca răspuns al restrângerii activităţii de construcţii în sezonul rece, în luna ianuarie Arabesque a disponibilizat 100 de persoane. Potrivit datelor furnizate de companie, Arabesque are 3.600 de angajaţi în 18 filiale în România şi 1.500 la nivel regional, în 22 de filiale externe din Republica Moldova, Serbia, Bulgaria şi Ucraina.

Citit 2122 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.