Au început manevrele de oprire a Furnalului 3 de la ArcelorMittal Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Au început  manevrele de oprire a Furnalului 3 de la ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Furnalul 3 din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați este deja oprit, dar este menținut cald. El a fost repornit marţi dimineaţa, când a demarat procesul de oprire controlată, la finalul căruia furnalul va fi răcit. Manevrele vor dura două sau trei zile, au declarat, luni, surse din interiorul companiei.

Reprezentanții ArcelorMittal Galați nu au confirmat încă aceste informații. Luna trecută, însă, directorul general al combinatului le-a vorbit sindicaliștilor din unitate despre apropiata oprire a Furnalului 3. Eric Remisz le-a spus atunci liderilor sindicali că oprirea va fi una temporară, dar nu a specificat cât va dura. Oficialul a precizat doar că salariații de acolo vor fi redirijați către alte sectoare din combinat.

Furnalul 3 de la Galați, cu o capacitate anuală de producție cifrată la un milion de tone de fontă, este oprit simultan cu alte instalații similare din Europa. ArcelorMittal și ceilalți producători care aplică această măsură prezintă drept argument scăderea comenzilor de oțel. Presa de specialitate susține, însă, că oprirea temporară a unora dintre capacitățile de producție este cheia producătorilor de oțel de a frâna scăderea prețurilor la produsele siderurgice.

După ce Furnalul 3 va fi oprit, combinatul siderurgic gălățean va opera doar cu Furnalul 5, care poate produce până la două milioane de tone de fontă pe an. Acesta a fost repornit în această toamnă, după ce a fost reînzidit. Lucrările, care au durat mai bine de un an și jumătate, au costat peste 80 de milioane de euro.

Citit 2319 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2011 08:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.