Destinaţii posibile de Crăciun şi de Revelion
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Destinaţii posibile de Crăciun şi de Revelion
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sărbătorile de iarnă sunt la câteva zile distanţă. Pentru aceia dintre voi care nu doresc să le petreacă acasă, opţiunile sunt variate. Un Crăciun în inima Bucovinei sau unul în Laponia? Un Revelion la Izvorul Mureşului sau unul în Egipt? „Viaţa liberă” a studiat ofertele operatorilor din industria turismului şi vă oferă câteva idei de vacanţă, pentru toate bugetele.

Crăciunul în ţară

Una dintre cele mai bune oferte de Crăciun vine din Poiana Ţapului, Buşteni. Patru zile (trei nopţi) de cazare la hotelul de trei stele „Sarah” în perioada 23-26 decembrie, cu mic dejun şi cina festivă de Crăciun incluse, costă 250 de lei de persoană, la achiziţionarea unui voucher de 50 de lei care vă permite să rezervaţi o cameră dublă.

Un pachet ceva mai generos, cu cinci zile de cazare la Pensiunea Casa Albă din Bucovina, mic dejun, cină, cină în Ajunul Crăciunului şi petrecere în seara de Crăciun, costă 650 de lei de persoană după aplicarea unei reduceri de 50 la sută.

Moş vienez, evreu sau lapon?

De două ori mai mult costă un Crăciun la Viena. Dacă vreţi să beţi un şnaps şi să mâncaţi un ştrudel cu mere şi castane coapte la Târgul de Crăciun din capitala austriacă, trebuie să scoateţi din buzunar aproape 1.300 de lei de persoană. Pachetul, oferit de Perfect Tour, include patru nopţi de cazare şi acces la numeroase evenimente şi obiective culturale din Viena: Concertul de Crăciun de la Palatul Imperial Hofburg, turul oraşului, cu opriri la Operă, la Parlament, la muzee şi la catedrale, precum şi o vizită la Palatul Schonbrunn, cu ghid vorbitor de limba română.

Dacă doriţi să petreceţi Crăciunul în Ţara Sfântă, trebuie să scoateţi ceva mai mulţi bani din buzunar. Puţin peste 2.000 de lei de persoană costă un sejur de şase nopţi în Israel, în perioada Sărbătorii Naşterii Domnului.

Dacă, în schimb, sunteţi atras de latura comercială a Crăciunului, Laponia este destinaţia dumneavoastră! Întâlnirea cu „adevăratul” Moş Crăciun, spectacolul Aurorei Boreale, safari cu reni, cu husky sau cu snowmobilul şi schi în Levi, staţiunea oficială a Moşului, sunt distracţiile incluse în agenda unei vacanţe în Finlanda. Costurile sunt, însă, destul de ridicate. Pentru patru nopţi de cazare trebuie să plătiţi peste 5.000 de lei de persoană!

Revelion ieftin, în Bulgaria şi în România

Ofertele de Revelion sunt la fel de numeroase. Una dintre cele mai bune vine din Bulgaria. Doar 440 de lei costă trei nopţi de cazare pentru două persoane, cu mic dejun, la hotelul de trei stele „Valeo” din Balcic. Dacă mai puneţi 90 de lei, puteţi cumpăra încă o noapte de şedere. Pentru copiii sub 2 ani, cazarea este gratuită. Pentru cei cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani, plătiţi încă 20 de lei pe noapte şi, dacă vreţi un pat suplimentar, mai daţi circa 40 de lei pe noapte. Atenţie! În costul vacanţei nu este inclusă cina de Revelion, al cărei preţ variază între 150 şi 200 de lei.

În ţară, cina din noaptea dintre ani este inclusă în preţ. Pensiunea „Viorica” din Izvorul Mureşului, de exemplu, vă oferă patru nopţi de cazare în perioada 29 decembrie - 3 ianuarie şi cina de Revelion (evaluată la 200 de lei de persoană) pentru 516 lei. Oferta, care include o reducere de 50 la sută, mai poate fi cumpărată doar azi de pe portalul www.cautareduceri.ro.

„La mulţi ani, 2012!” din străinătate

Revelionul în Europa Centrală şi de Vest costă de până la patru ori mai mult. O vacanţă de patru nopţi la Praga, de exemplu, bate spre 1.400 de lei de persoană, în timp ce una similară la Paris depăşeşte pragul de 2.000 de lei de persoană.

Dacă sunteţi în căutarea unei destinaţii exotice de Revelion, trebuie să ştiţi că Egiptul este prezent în ofertele majorităţii agenţiilor de turism. Preţurile sunt, însă, cam piperate. Costurile unei vacanţe de nouă zile (opt nopţi) în Ţara Piramidelor pornesc de la 4.500 de lei de persoană! Aveţi, însă, ocazia să vizitaţi celebrele piramide din Valea Regilor, să faceţi o croazieră pe Nil, să vizitaţi moscheile şi Muzeul de Egiptologie din Cairo şi să faceţi plajă, snorkeling sau scufundări de-a lungul coastelor Mării Roşii.

Indiferent de destinaţia pe care o veţi alege de Crăciun sau de Revelion, noi vă dorim sărbători îmbelşugate.

Citit 1691 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2011 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.