Se caută noi investitori pentru Electrocentrale

Se caută noi investitori pentru Electrocentrale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul de modernizare a Electrocentrale Galaţi, rămas „ca în tren” în 2010, va fi reluat, societatea lansând potenţialilor investitorii invitaţia de a participa la depunerea unor scrisori de interes. Modernizarea Electrocentrale se face în baza strategiei de investiţii în sectorul de producere a energiei termoelectrice. Societatea gălăţeană a anunţat public că are în vedere realizarea unor noi capacităţi de producţie prin constituirea unei societăţi mixte care va fi majoritar privată şi va funcţiona ca un producător independent de energie (IPP).

La capitalul social al noii societăţi, Electrocentrale Galaţi va avea un aport „în natură” reprezentând activele aferente ale societăţii care vor fi determinate de comun acord cu potenţialul partener, în baza unui raport de evaluare realizat de un evaluator specializat. Investitorul va participa la capitalul social cu un aport de capital cash, necesar achiziţionării şi instalării de noi echipamente. „Companiile cu experienţă în dezvoltarea, operarea de proiecte similare sunt aşteptate să depună scrisori neangajante de interes într-un termen de 45 de zile”, se arată într-un comunicat al Electrocentrale Galaţi. „După analizarea Scrisorilor de Interes, SC Electrocentrale Galaţi va desfăşura unu proces de consultare cu potenţialii investitori, după care aceştia vor fi informaţi asupra următorilor paşi destinaţi implementării procesului de atragere a capitalului privat”, se mai precizează în document.

Un prim proiect de modernizare a Electrocentrale Galaţi a fost foarte aproape de a se realiza în 2010 cu grupul CEZ. Planul prevedea construirea unei noi unităţi de producţie, un grup energetic care ar fi urmat să aibă o putere instalată de 400 MW, valoarea investiţiilor fiind la acea dată estimată la aproximativ 400 milioane de euro. Din păcate, din cauza unor disensiuni, grupul CEZ a renunţat la proiect. Participarea la modernizarea Electrocentrale rămâne însă în continuare unul atractiv. În legătură cu acest subiect, în anii din urmă s-au vehiculat nume grele, precum ArcelorMittal sau Gaz de France, dar potenţiali competitorii se anunţau la un moment dat şi chinezii de la Fujian Longking. Care dintre ei îşi vor păstra şi pe viitor intenţiile de a intra în afacerea Electrocentrale vom vedea în perioada următoare.

Citit 1757 ori Ultima modificare Joi, 29 Martie 2012 23:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.