Falimentara Armonia Mall din Brăila nu a atras niciun investitor la prima licitaţie de vânzare

Falimentara Armonia Mall din Brăila nu a atras niciun investitor la prima licitaţie de vânzare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Niciun investitor nu a fost interesat să participe la prima licitaţie de vânzare a mall-ului Armonia Brăila, aflat în faliment. Casa de Insolvenţă Transilvania, care se ocupă de vânzarea unităţii va organiza o altă licitaţie, pe 3 mai, iar preţul de pornire va fi 25 milioane euro, acelaşi ca la prima licitaţie.

"Nu s-a înscris nimeni la prima licitaţie, deşi există investitori interesaţi de achiziţia activului. Vom organiza o nouă licitaţie pe 3 mai", au declarat pentru Mediafax reprezentanţii lichidatorului judiciar.

Centrul comercial care a fost dezvoltat de firma Red Project Three a intrat în faliment la sfârşitul anului trecut. Investiţia pentru dezvoltarea proiectului a fost de 45 milioane de euro, iar Volksbank are o expunere de circa 28 milioane de euro. Datoriile mall-ului se ridicau la 35 de milioane de euro, către 33 de creditori, potrivit raportului Casei de Insolvenţă Transilvania.

În cadrul licitaţiei sunt scoase la vânzare terenul de 197.554 metri pătraţi, mall-ul cu o suprafaţă închiriabilă de 29.500 de metri pătraţi, dar şi mai bunuri mobile precum mobilier, birotică, sistem de încălzire ventilaţie, generator electric.

Mall-ul Armonia Brăila a fost inaugurat în luna noiembrie 2008, iar şapte luni mai târziu a fost închis. Centrul comercial a intrat în insolvenţă în noiembrie 2010, iar la sfârşitul anului trecut Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment. Acesta este cel de-al treilea mall din România care a intrat în faliment, după Tiago Mall Oradea (actualul Oradea Shopping City) şi City Mall din Bucureşti. Ambele au fost vândute prin intermediul CITR, primul cu 30,5 milioane de euro, iar al doilea cu 17,3 milioane de euro.

Citit 4662 ori Ultima modificare Duminică, 22 Aprilie 2012 13:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.