Falimentara Armonia Mall din Brăila nu a atras niciun investitor la prima licitaţie de vânzare

Falimentara Armonia Mall din Brăila nu a atras niciun investitor la prima licitaţie de vânzare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Niciun investitor nu a fost interesat să participe la prima licitaţie de vânzare a mall-ului Armonia Brăila, aflat în faliment. Casa de Insolvenţă Transilvania, care se ocupă de vânzarea unităţii va organiza o altă licitaţie, pe 3 mai, iar preţul de pornire va fi 25 milioane euro, acelaşi ca la prima licitaţie.

"Nu s-a înscris nimeni la prima licitaţie, deşi există investitori interesaţi de achiziţia activului. Vom organiza o nouă licitaţie pe 3 mai", au declarat pentru Mediafax reprezentanţii lichidatorului judiciar.

Centrul comercial care a fost dezvoltat de firma Red Project Three a intrat în faliment la sfârşitul anului trecut. Investiţia pentru dezvoltarea proiectului a fost de 45 milioane de euro, iar Volksbank are o expunere de circa 28 milioane de euro. Datoriile mall-ului se ridicau la 35 de milioane de euro, către 33 de creditori, potrivit raportului Casei de Insolvenţă Transilvania.

În cadrul licitaţiei sunt scoase la vânzare terenul de 197.554 metri pătraţi, mall-ul cu o suprafaţă închiriabilă de 29.500 de metri pătraţi, dar şi mai bunuri mobile precum mobilier, birotică, sistem de încălzire ventilaţie, generator electric.

Mall-ul Armonia Brăila a fost inaugurat în luna noiembrie 2008, iar şapte luni mai târziu a fost închis. Centrul comercial a intrat în insolvenţă în noiembrie 2010, iar la sfârşitul anului trecut Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment. Acesta este cel de-al treilea mall din România care a intrat în faliment, după Tiago Mall Oradea (actualul Oradea Shopping City) şi City Mall din Bucureşti. Ambele au fost vândute prin intermediul CITR, primul cu 30,5 milioane de euro, iar al doilea cu 17,3 milioane de euro.

Citit 4561 ori Ultima modificare Duminică, 22 Aprilie 2012 13:27

3 comentarii

 • postat de Andrei
  Marți, 24 Aprilie 2012 07:38
  Stai să vezi cum o să se închidă pe capete şi la Galaţi, după ce vor fi construite. Deja sunt avizate 4 mall-uri în Galaţi. Primul început, EuroMall, se chinuie de cinci ani să fie finalizat, e gata în proporţie de 90% şi e deja în conservare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Luni, 23 Aprilie 2012 09:41
  Anao, faci o grava confuzie intre Promenada si Armonia!
  Promenada alaturi de Bricostore si Carrefour se afla pe drumul inspre Viziru iar Armonia e undeva aproape de centura Brailei spre Ramnicu Sarat.
  Una peste alta, i-au ajuns blestemele galatenilor pe cei ametitii de la Carrefour care s-au scmpit la tarate si au ales un teren ieftin la Braila in detrimentul unei spagi de partid la primaria Galatiului si uite ca au dat faliment. Daca locatia Armoniei ar fi fost una in apropiere de Real sau de Cart. D. Cantemir altfel ar fi stat lucrurile.
  0
  0
  Raportează
 • postat de anao
  Luni, 23 Aprilie 2012 09:28
  Paradoxal! acest mall era plin de clienti ieri dupa-amiaza; iar Bricostore ar trebui sa ramana pentru ca are lucruri care nu se regasesc in alte parti.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.