Încep protestele la ArcelorMittal Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Încep protestele la ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nemulţumite de faptul că patronatul vrea să înceteze producţia de piese mecanice la UPSRS, sindicatele mobilizează siderugiştii pentru acţiuni de protest *


Primul protest are loc joi după-amiază, la o săptămână după ce administraţia ArcelorMittal Galaţi a făcut publică intenţia de a renunţa la producţia de piese mecanice în favoarea importurilor. Manifestaţia este iniţiată de sindicatul Solidaritatea. "În urma consultării salariaţilor de la UPSRS, joi, 10 mai, între orele 14.00 şi 16.00, la poarta principală a combinatului siderurgic, Solidaritatea organizează o primă acţiune de protest împotriva măsurilor nejustificate din punct de vedere tehnico-economic, de închidere, pe termen scurt, a Departamentului de Mentenanţă şi Piese de Schimb, iar pe termen mediu de restrângere radicală a fluxului cald şi a activităţii combinatului", a anunţat sindicatul.

În acelaşi timp, organizaţia le cere Ministerelor Economiei şi Muncii şi Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) să analizeze situaţia în care se află metalurgia românească şi să elaboreze politici de menţinere şi dezvoltare a acestei industrii.

Implicare din partea statului cere şi sindicatul Siderurgistul. "Vom informa conducerea ArcelorMittal şi Federaţia Europeană a Metalurgiei despre situaţia de la UPSRS, vom cere o misiune de evaluare din partea Syndex, vom sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă, vom solicita o întâlnire cu oficialii AVAS şi vom face adrese către Preşedinţie, primul-ministru şi Ministerul Economiei", a declarat purtătorul de cuvânt al sindicatului, Vasile Crişan.

Se vorbeşte despre grevă

Liderii Siderurgistul solicită o întâlnire de urgenţă cu directorul general al combinatului, Bruno Ribo, şi vorbesc despre grevă pe platformă. "Analizăm posibilitatea declanşării grevei", a spus Crişan.

Trebuie spus că şi angajaţii ArcelorMittal din Franţa şi din Belgia au susţinut proteste spontane. S-a întâmplat în toamna anului trecut, după ce Grupul a anunţat că închide câteva furnale din cele două ţări. Manifestaţiile, în timpul cărora câţiva directori au fost ţinuţi captivi într-o clădire administrativă, nu au schimbat, însă, decizia Grupului.

Citit 2964 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2012 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.