Investiţie la Oţelărie - Combinatul şi-a luat o macara gigant

Investiţie la Oţelărie - Combinatul şi-a luat o macara gigant
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a investit opt milioane de euro într-un pod rulant ultra modern, de mare capacitate, care transportă la şi de la convertizoarele din Oţelărie oalele cu oţel lichid, a anunţat, marţi, compania.

“În ciuda constrângerilor de naturǎ financiarǎ şi a efectelor crizei, continuǎm sǎ investim în fluxul cald de la Galaţi, pentru a-i asigura sustenabilitatea”, a declarat directorul general al combinatului siderurgic, Bruno Ribo.

Macaraua este acum funcţionalǎ. Ea este cea mai mare de pe platforma ArcelorMittal Galaţi, având o capacitate de 300 de tone, faţǎ de numai 200 de tone, cât avea cea veche. Echipamentul a fost furnizat de o firmă spaniolă şi are are o duratǎ de viaţǎ estimatǎ la 30 de ani, a afirmat purtătorul de cuvânt al combinatului, Dorian Dumitrescu.

Citit 2755 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2012 18:02

3 comentarii

 • postat de CRIN
  Joi, 31 Mai 2012 10:06
  -ACEASTA MACARA POATE SA RIDICE SI DEPARTAMENTUL RESURSE UMANE SI SA II DEA DRUMUL JOS!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adi
  Joi, 31 Mai 2012 08:55
  Puteti sa spuneti si ca montajul podului rulant a fost facut , si chiar la termenul din contract, de catre o firma romaneasca, chiar din Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un oţelar ruşinos
  Miercuri, 30 Mai 2012 16:34
  Cred că nu aţi văzut în viaţa dumneavoastră o oţelărie (care?) "transportă la şi de la convertizoarele Oţelăriei oalele cu oţel lichid" - e un nonsens- spre oţelărie se îndreaptă fonta lichidă de la furnale, oţelul lichid vine pe calea ferată de la OLD3 (dacă mai lucrează) pentru turnarea continuă, în rest se alimentează de la OLD1, există doar un unic sens: cele patru fire de turnare din TC1, ori, dv. procedaţi la fel ca acei vaşnici "ziarişti" de la acelaşi ziar, cu mulţi ani în urmă care îşi scriau reportajele despre tonele de porumb boabe la hectar din fotoliu, ca JULES VERNE. Acela e un pod rulant pentru interior.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.