Mehid, scoasă la vânzare - 3 milioane de euro pentru 3,5 ha în intravilan
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Mehid, scoasă la vânzare - 3 milioane de euro pentru 3,5 ha în intravilan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Fiscul încearcă să recupereze astfel creanţe de la clubul de volei CSU Metal, pe care patronul Mehid, Corneliu Mangalea, l-a finanţat până la desfiinţarea acestuia

Suprafaţa de 3,5 hectare din bulevardul George Coşbuc nr. 256, care altădată găzduia atelierele producătorului de cilindri hidraulici Mehid, ajunse acum în ruină, e scoasă la licitaţie de către Direcţia Generale a Finanţelor Publice. Licitaţia va avea loc miercuri, la ora 10.00, la sediul DGFP din strada Brăilei, cei interesaţi mai putând depune oferte de cumpărare la Registratura instituţiei doar marţi. Preţul de pornire a licitaţiei este de 13,8 milioane de lei, adică 3 milioane de euro.

Portăreii stau la coadă
Statul nu va încasa întreaga sumă - asta dacă o va obţine, având în vedere încercările eşuate din trecut - deoarece creanţa pe care încearcă să o recupereze prin vânzarea terenului din Coşbuc 256 e mai mică decât preţul cerut. În plus, la acest bun au pretenţii mulţi alţi creditori ai lui Mangalea: bănci, executori judecătoreşti şi Primăria.

Creanţa pe care Fiscul speră să o recupereze în urma vânzării fostului spaţiu al societăţii Mehid, ale cărei operaţiuni se desfăşoară acum în Calea Prutului, nu a fost generată de producătorul de cilindri hidraulici, ci de o altă unitate din portofoliul lui Mangalea.

CSU Metal îi datorează statului 690.000 de lei
"Mehid este executat pentru că răspunde în solidar cu CSU Metal, ale cărui obligaţii restante la bugetul consolidat al statului însumează 690.000 de lei", a declarat purtătorul de cuvânt al DGFP, George Marinescu.

CSU Metal, cvadruplu campion naţional la volei feminin în perioada 2006-2010, a fost desfiinţat în 2010. Mangalea a spus atunci că nu mai poate finanţa clubul.

Citit 7510 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Mai 2012 09:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.