Mehid, scoasă la vânzare - 3 milioane de euro pentru 3,5 ha în intravilan
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Mehid, scoasă la vânzare - 3 milioane de euro pentru 3,5 ha în intravilan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • * Fiscul încearcă să recupereze astfel creanţe de la clubul de volei CSU Metal, pe care patronul Mehid, Corneliu Mangalea, l-a finanţat până la desfiinţarea acestuia

Suprafaţa de 3,5 hectare din bulevardul George Coşbuc nr. 256, care altădată găzduia atelierele producătorului de cilindri hidraulici Mehid, ajunse acum în ruină, e scoasă la licitaţie de către Direcţia Generale a Finanţelor Publice. Licitaţia va avea loc miercuri, la ora 10.00, la sediul DGFP din strada Brăilei, cei interesaţi mai putând depune oferte de cumpărare la Registratura instituţiei doar marţi. Preţul de pornire a licitaţiei este de 13,8 milioane de lei, adică 3 milioane de euro.

Portăreii stau la coadă
Statul nu va încasa întreaga sumă - asta dacă o va obţine, având în vedere încercările eşuate din trecut - deoarece creanţa pe care încearcă să o recupereze prin vânzarea terenului din Coşbuc 256 e mai mică decât preţul cerut. În plus, la acest bun au pretenţii mulţi alţi creditori ai lui Mangalea: bănci, executori judecătoreşti şi Primăria.
Creanţa pe care Fiscul speră să o recupereze în urma vânzării fostului spaţiu al societăţii Mehid, ale cărei operaţiuni se desfăşoară acum în Calea Prutului, nu a fost generată de producătorul de cilindri hidraulici, ci de o altă unitate din portofoliul lui Mangalea.
CSU Metal îi datorează statului 690.000 de lei
"Mehid este executat pentru că răspunde în solidar cu CSU Metal, ale cărui obligaţii restante la bugetul consolidat al statului însumează 690.000 de lei", a declarat purtătorul de cuvânt al DGFP, George Marinescu.
CSU Metal, cvadruplu campion naţional la volei feminin în perioada 2006-2010, a fost desfiinţat în 2010. Mangalea a spus atunci că nu mai poate finanţa clubul.
Citit 7096 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Mai 2012 09:09

9 comentarii

 • postat de Haiducu
  Sâmbătă, 02 Iunie 2012 00:09
  Daca pe unii va doare sufletul atat de mult, de ce nu va dati intalnire si facand o asociatie puteti cere statului compensatie pentru pierderile si neglijenta in servici chiar a unor institutii. Daca stati cu mainile la piept si va plimbati prin cimitir e normal sa se intample asa.
  Luati pe avocatul Telegan care dupa alegeri va avea o gaura in buzunar si-l indemnati la treaba in numele societatii civice.
  Adevarul este ca Centrul Mecanic a fost si un centru comunist foarte important in Galati. Inca din anii '50 acolo se formau si cei mai inversunati comunisti pe care nici prin cimitir nu-i mai gasiti, dar mortii cu mortii si vii cu regretele.
  Unde o fi insa DNA si cu DIILCO sau cum dracu s-or mai numi ? inca il mai jupoaie pe gaplea ala de Boldea ?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Romani care au facut masini pentru romani .
  Miercuri, 30 Mai 2012 18:29
  Inginerul sef mecanic Velea Tanase ,la nivelul anilor 70-80 era cel mai capabil din S-E .Europei in aceasta uzina . Teoretic si practic .Lui i s-a datorat introducerea prelucrailor prin electroeroziune si a calirii si cementarii cu CIF.A indrumat si format in jurul lui profesionisti de mare valoare morala si profesionala . Intamplator prin cimitir i-am gasit mormantul,cand am fost in oras . Daca ar invia prin absurd sa -si vada fostul loc de munca , cred ca in secunda ``````````````````2 ````ar intra la loc . Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ! De ceilalti nu mai stiu nimic.
  0
  0
  Raportează
 • postat de adine
  Miercuri, 30 Mai 2012 18:16
  Si eu am lucrat la IMEH, din 1981 pana in 1990. Daca esti mai sensibil ti se rupe sufletul cand vezi ruinele si stii cum era totul altadata. Chiar daca era pe vremea comunismului, era frumos si erau si oameni de toata isprava in jurul nostru. Trist. Foarte trist.
  0
  0
  Raportează
 • postat de jARUL EUGEN
  Miercuri, 30 Mai 2012 15:53
  Am facut stagiatura la I.M.E.H.Galati,asa cum s-a numit inaite de MEHID,intre anii 1974 - 1978,fiind din alta localitate(Calarasi).Ma doare sufletul sa vad acum ,ce-am lasat cand am plecat si ce a mai ramas acum.As vrea si eu sa stiu daca in afara de ing.Ecobici,ceilalti oameni care s-au zbatut pentru dezvoltarea societatii si cu care am lucrat,ing.Velea,ing,Carlan,ms.Palade(Salut nea Raduie!),Balica,Ing.Onica,nea Decuseara si toti ceilalti ce au de spus ,cand vad dezastrul de extraordinara fabrica MEHID.
  0
  0
  Raportează
 • postat de codrin
  Miercuri, 30 Mai 2012 11:15
  Cei mai mari distrugatori ai economiei galatene sunt fratii HERESCU. Au distrus fosta ITA , HORTIGAL ,AUTOGARA ,PANIFICATIA , ALCOM , TIPOGRAFIA , LIBRARIILE , CANTINA CSG , ALCOM si altele pe care nu le mai enumar . Toate acestea sub obladuirea lui PLATICA VIDOVICI ,a politiei , procuraturii , justitiei galatene .Dosarul HORTIGAL si astazi este pe rol la ICCJ , dosar ce se judeca din anul 2001 .Oare nimeni nu-i intreaba pe acesti analfabeti ce-au facut cu aceste societati , lasand mii de oameni pe drumuri ??????
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pe muzica de jaf si cotropire
  Miercuri, 30 Mai 2012 10:31
  Aici s-au fabricat produse hidraulice de inalta calitate sub licenta Bosch, iar atunci cand a "cazut " uzina Tractorul Brasov , de toata orizontala tehnologica s-a ales praful si pulberea. A fost prima uzina din Romania care a produs Hidrosfere (castele de apa) cu licenta proprie. Oare ing.Ecobici mai traieste? Ce colectiv avea !
  0
  0
  Raportează
 • postat de haiducul
  Miercuri, 30 Mai 2012 10:26
  Votati pe Marius Stan, Necula sau Ciuma. si o sa mai vedeti si alte licitatii. Acesti oameni de afaceri platiti si rasplatiti sa distruga cum este Florin Paslaru, Marius Necula, Marius Stan, Ciumacenco, Nica,Mangalea, Chelu, Manole, Lisinschi, Pacuraru si altii sunt ceea ce reprezinta mentalitatea galateana de dupa 89. Astia nu sunt oameni de afaceri ci parveniti platiti sa acopere furturile unuia ca Sandu Traian, Mircea Toader, Durbaca. Oare ce fel de oameni or fi azi in Galati? cum se face ca toata lumea rabda si tot asteapta pe mos craciun si nimeni nu le da foc ? Adevarat ca mamaliga nu explodeaza. Sa impuste un cioban are sange in el insa un sarlatan, nu, sa omoare marlanul pe tatasu si sa mearga la puscarie ii duce capul pe multi dar s dea foc la casa cu nebuni nu se pricep.
  0
  0
  Raportează
 • postat de claudiu
  Miercuri, 30 Mai 2012 09:26
  Astia au fost "investitorii" de dupa '90 in Romania. Adevaratii bishnitzmen ! Din pacate Galatiul nu a dus lipsa de acesti "investitori" care l-au dus la distrugere. La Mehid lucrau cateva mii de oameni,la fabrica de lanturi ,cuie lucrau cateva sute de oameni,la 11 Iunie cateva sute de oameni,etc. Mangalea impreuna cu Lisinschi vindeau valuta dupa '90 la Nespalata in centru.Mangalea a mai avut neobrazarea sa participe acum cativa ani si la alegerile pt primaria Galatiului. Tot in gasca de mari afaceristi ai Galatiului se numara si fratii herescu (cu litere mici) la fel si chelu (cu litere mici) ,gunoaie care au calcat pe morminte doar sa puna mana pe niste terenuri neinteresandu-i de faptul ca mii de oameni isi vor pierde locul de munca,vor distruge niste industrii .Bishnitzmeni ,ce naiba ! Din pacate aceste specimene mai traiesc inca ! In locul acestor intreprinderi se vor ridica blocuri ( in zona Patinoarului s-a ridicat unul deja) , locuinte pe care nu le cumpara insa nimeni ,caci in Galati puterea de cumparare e mica si apoi unde sa mai lucreze galateanul ? Caci nu pe toti ne-a facut mama bishnitzmeni !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurel
  Miercuri, 30 Mai 2012 08:39
  Foarte interesant, au asteptat edilii de frunte ai Galatiului ca tiganii sa devasteze pana si gardul, arata acum MEHID-ul ca dupa bombardament...si acum normal ca pretul e mult mai mic...practic, acum nici nu mai ai ce fura de pe acolo, pacat ca am mai pierdut o mare intreprindere, dar...era de asteptat ca asa o sa se intample...de, terenul e important ,,pentru cineva''...!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.