Pe tarabele din Piaţa Centrală: Fructe, cât vezi cu ochii!

Pe tarabele din Piaţa Centrală: Fructe, cât vezi cu ochii!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sute de kilograme de fructe de toate soiurile şi culorile împovărează tarabele din hala de verdeţuri a Pieţei Centrale. Culese din livezi gălăţene, aduse din Vrancea sau transportate până la noi de pe alte continente, toate îşi aşteaptă cumpărătorii. Dacă vă treziţi dimineaţă, găsiţi marfă pe alese!

Merită să ieşiţi la cumpărături, mai ales că preţurile au scăzut faţă de săptămânile trecute şi s-ar putea chiar să vă permiteţi să cumpăraţi câte ceva! Cireşele nu mai costă 18 lei kilogramul, ca în urmă cu vreo trei săptămâni, ci doar 6 lei. Şi tot cu 6 lei se vând caisele şi piersicile. Preţul nectarinelor este ceva mai mare, ajungând până la 7,5 lei pe kilogram. Nici căpşunile mărunte nu se mai dau cu 10 lei kilogramul, ci cu doar 6 lei. Vişinele de Vrancea, puţine deocamdată, costă 7 lei. Preţul merelor începe de la 3 lei şi nu depăşeşte 4 lei pe kilogram.

Fructele de grapefruit, etichetate ca „grefe”, se vând cu 3,2 lei kilogramul, iar mandarine găsiţi şi la 3,5 lei. Mai scumpe sunt portocalele, al căror preţ ajunge la 5 lei. Perele italiene sunt 4 lei, iar cele argentiniene, care au traversat cel puţin un ocean ca să ajungă pe tarabe, sunt cu 1 leu mai scumpe. Strugurii chilieni cu boabă mare costă 11,5 sau 12 lei. Bananele frumoase, nici trecute dar nici crude ca să necesite coacere pe şifonier, costă 5,9 lei kilogramul. Cu 4,5 lei vă puteţi cumpăra un kilogram de kiwi, iar cu alţi 6 lei, unul de lămâi.

Foto: Bogdan Codrescu

Citit 5452 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iunie 2012 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.