Moda portării numerelor de telefon: Peste 12.000 de gălăţeni şi-au schimbat operatorul

Moda portării numerelor de telefon: Peste 12.000 de gălăţeni şi-au schimbat operatorul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la lansarea serviciului de portabilitate, la sfârşitul anului 2008 şi până în prezent, au apelat la serviciul de portare a numerelor de telefon 12.110 de gălăţeni, rezultă din datele furnizate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Moda portării printre gălăţeni a prins mult mai bine dacă este să o raportăm la unele din judeţele învecinate. De exemplu, în Brăila s-au portat doar 5.100 de numere, în Buzău doar 3.279 de numere, iar în Vrancea 4.698 de numere. În perioada următoare zelul pentru schimbarea furnizorului de telefonie ar putea să crească şi mai mult, dat fiind faptul că au apărut noi normative europene favorabile clienţilor care optează pentru portarea numerelor. Astfel, potrivit ANCOM, termenul de activare a unui număr portat se reduce de la trei zile la maximum o zi lucrătoare, în timp ce durata maximă a procedurilor administrative aferente portării se reduce de la 10 la trei zile lucrătoare. Totodată, utilizatorii finali vor fi avertizaţi prin intermediul unui ton distinctiv asupra faptului că au apelat un număr portat în toate situaţiile în care li s-ar putea aplica un tarif mai mare decât cel pe care, în mod legitim, l-ar fi aşteptat.

 

Citit 1659 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iunie 2012 14:58

2 comentarii

 • postat de ion
  Miercuri, 27 Iunie 2012 00:25
  Ce naiba mai inseamna si asta. Tot felul de cuvinte cel putin ciudate au alterat limba romana Dupa imaginea din articol inteleg ca ar fi vorba de un fel de program Rabla aplicat la telefoane.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dana
  Luni, 25 Iunie 2012 19:59
  Atata timp cat nu mai sunt multumita de serviciile unei companii de tefefonie mobila , de ce nu as schimba-o cu altacare este mai performanta?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.