Alimentele pentru săraci - şi în 2009

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România va primi în anul 2009 suma totală de 28,2 milioane euro de la Uniunea Europeană pentru punerea în aplicare a programului anual de distribuire a alimentelor, provenite din stocurile comunitare de intervenţie, către persoanele defavorizate din ţara noastră. Perioada estimată pentru selectarea operatorilor economici prin licitaţie, încheierea contractelor şi distribuţia produselor va fi martie-decembrie 2009.

Din suma totală, peste 26,7 milioane euro sunt destinate achiziţionării de făină albă de grâu şi zahăr alb standard, diferenţa constituind acoperirea cheltuielilor administrative şi de transport.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a publicat anunţul de intenţie în sistemul electronic de achiziţii publice în vederea organizării licitaţiei publice pentru desemnarea furnizorilor care vor prelua alimentele din depozitele comunitare şi le vor distribui, mai apoi, persoanelor defavorizate din România.

În oferta de participare la licitaţie sunt foarte clar stabilite natura şi caracteristicile produselor care trebuie furnizate, cerinţele referitoare la ambalare şi marcare, precum şi celelalte obligaţii legate de furnizare, iar selectarea agenţilor economici care vor livra produsele către depozite se va face prin emiterea de invitaţii la licitaţii conform OUG nr. 34/2006. Urmărirea derulării contractelor se află în sarcina Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Având în vedere experienţa anului trecut - primul an în care a fost derulat programul în România, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) urmează să modifice şi să completeze H.G. nr. 410/2008 sub aspectele lărgirii ariei persoanelor beneficiare având în vedere mărirea sumei acordate României cu 26 la sută faţă de anul trecut şi desemnării organismelor responsabile cu gestionarea şi distribuirea produselor către beneficiari (organizaţii caritabile, Biserică).

Citit 1171 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.