Încă cinci sonde OMV Petrom în judeţul Galaţi
Foto: Foto: surse on-line

Încă cinci sonde OMV Petrom în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

OMV Petrom extinde exploatarea zăcămintelor de petrol din Galaţi. Compania petrolieră instalează încă cinci sonde în judeţul nostru. Trei dintre ele sunt montate în extravilanul comunei Schela, iar două în extravilanul comunei Independenţa, se arată în Acordul de Mediu eliberat de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi.

Tehnologia de exploatare a sondelor este cea de pompaj de adâncime. Adâncimea de foraj va fi de 780 de metri, iar colectarea ţiţeiului se va face prin conducte îngropate la un metru şi jumătate în pământ, lungi de câteva sute de metri, care vor transporta ţiţeiul la Parcurile 5 şi 6 Independenţa.

Lucrările vor fi efectuate pe terenuri închiriate de la particulari. Pe lângă montarea instalaţiilor de foraj, OMV Petrom va efectua şi lucrări auxiliare, precum realizarea drumurilor de acces şi amenajarea şanţurilor şi bazinelor colectoare pentru apele pluviale şi reziduale.

OMV Petrom este cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei. Grupul petrolier desfăşoară activităţi de exploatare în România şi în Kazahstan şi distribuie produse petroliere în România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

Citit 6878 ori Ultima modificare Marți, 24 Iulie 2012 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.