Profit în cădere liberă pentru ArcelorMittal la nivel global
Foto: Foto: Tudor Neacşu

Profit în cădere liberă pentru ArcelorMittal la nivel global
'
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profitul net al ArcelorMittal la nivel global a scăzut cu aproape 38 de procente în trimestrul al doilea din acest an, ajungând la 959 milioane dolari. Previziunile celor din grup sunt în continuare pesimiste, ei susţinând că în cea de-a doua jumătate a anului condiţiile vor rămâne dificile, piaţa din Europa fiind punctul nevralgic, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

"Condiţiile de pe piaţă au fost foarte dificile în prima jumătate a anului, mai dificile decât anticipam. Chiar dacă economia globală rămâne fragilă, ne aşteptăm la condiţii operaţionale similare în a doua jumătate a anului", se arată într-o declaraţie al lui Lakshmi Mittal, director general şi preşedinte al ArcelorMittal.

Din cifrele prezentate în documentul citat se înţelege că veniturile grupului au coborât în trimestrul al doilea cu 11 procente, la 22,5 miliarde de dolari.

ArcelorMittal a reacţionat la aceste scăderi şi la contextul economic global oprind anumite capacităţi de producţie şi recurgând la vânzarea de active neesenţiale (au fost vândute astfel de active în valoare de 2,2 miliarde de dolari începând din septembrie 2011), astfel încât să fie redusă datoria netă (de 22 miliarde de dolari) şi să se consolideze situaţia financiară.

Citit 2234 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iulie 2012 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.