Drumul Judeţean 252, sau amintirea asfaltului

Drumul Judeţean 252, sau amintirea asfaltului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Probabil că nu multă lume a auzit de DJ 252. De altfel denumirea sună destul de sec. Însă parcă altfel devine treaba dacă vorbim despre şoseaua care leagă Barcea de Movileni, apoi de Cosmeşti, Nicoreşti şi Buciumeni. Vreo 60 de kilometri în total, care reprezintă, pe o mare porţiune, un fel de „centură” a Siretului. Ei bine, această panglică de asfalt (pe ici, pe colo, că în multe locuri asfaltul e doar amintire) este DJ 252. Iar starea lui este catastrofală.

Un leu pentru drumul meu!

Din capul locului, trebuie să spunem că DJ 252 are o mare problemă cu sutele de camioane grele, pline cu balast extras din albia Siretului, care trec prin zonă. De altfel, toate drumurile din zonă (adică şi cele comunale) au această problemă.

Dacă la nivelul primăriei Movileni s-a găsit o soluţie - prin fixarea unei taxe pentru camioanele grele ce trec pe drumurile comunale - în privinţa drumului judeţean lucrurile sunt ceva mai complicate. „Noi nu avem fondurile necesare să reparăm DJ 252. De altfel nici nu este în responsabilitatea noastră. Chiar dacă ar fi bani, tot ce am investi într-un drum judeţean ne-ar fi imputat de Curtea de Conturi”, declară primarul Marcel Tudose (foto 2).

Revenind la taxarea camioanelor cu balast ce trec pe drumurile comunale, trebuie să precizăm că primăria a montat trei bariere la punctele de ieşire din albia Siretului, loc unde pentru orice camion se plăteşte un leu pe tonă. Un fel de vămi ale pietrişului.

„Din aceşti bani am strâns fondurile necesare plăţii celor trei salarii ale oamenilor de la bariere - deci am creat trei locuri de muncă - şi am avut anul trecut şi vreo 600 de milioane de lei vechi pentru repararea drumurilor. Consider că măsura luată este una corectă pentru toată lumea”, mai spune primarul Tudose.

De la Movileni la Cosmeşti e jale mare

Cea mai proastă porţiune a DJ 252 este cea care leagă Movileniul de Cosmeşti (via Furcenii noi şi Furcenii Vechi), dar şi pe zona Nicoreşti-Buciumeni sunt o puzderie de gropi care îţi rup maşina-n două. Părerea noastră este că dacă nu se intervine urgent, pe anumite sectoare de drum asfaltul va dispărea de tot, aşa de degradat este.

Autorităţile locale de la Movileni îşi pun speranţe în actualul preşedinte al CJ, Eugen Chebac. „Cu fostul preşedinte, domnul Durbacă, nu prea ne-am înţeles, însă de la domnul Chebac avem semnale că vom avea o colaborare excelentă. Noi sperăm că ne va întinde o mână de ajutor când vom avea nevoie, iar finanţarea reparării DJ 252 ar fi una dintre priorităţi”, spune primarul Movilenilor.

Citit 1816 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.