Ne angajăm citind ziarul sau stând pe net

Ne angajăm citind ziarul sau stând pe net
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă eşti patron şi vrei să îţi angajezi personal, fie dai un anunţ în ziar sau pe site-urile specializate cum ar fi BestJobs sau eJobs, fie chemi la interviu persoane recomandate de cunoscuţi. Acestea sunt, pe scurt, concluziile unui studiu realizat de Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Socială „Solidaritatea”, la care au luat parte angajatori din judeţele Galaţi şi Brăila. Potrivit interpretării datelor colectate pe durata a doi ani, 45,3 la sută dintre angajatori îşi caută personal dând anunţuri în ziare, pe site-urile de profil sau chiar pe site-ul propriei firme. În Brăila, procentul este şi mai mare, ajungând la 57,7 la sută.

În urma recomandărilor cunoscuţilor şi a datelor culese din reţele informale, îşi chemă personal la interviu 45,3 la sută dintre agenţii economici gălăţeni şi 32 la sută dintre cei brăileni. Doar 5,3 la sută dintre angajatorii din Galaţi şi doar 7,2 la sută dintre cei din judeţul vecin solicită ajutorul Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) pentru a-şi găsi personal.

Alţi 1,6 la sută dintre patronii gălăţeni şi 3,1 la sută dintre cei brăileni apelează la serviciile firmelor private de recrutare de personal pentru a face angajări.

Citit 2486 ori Ultima modificare Joi, 27 Septembrie 2012 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.