Extravaganţă politică - Preşedintele patronatelor gălăţene s-a înscris în… UDMR

Extravaganţă politică - Preşedintele patronatelor gălăţene s-a înscris în… UDMR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Este un protest la adresa politicienilor care ne conduc, explică Marian Filimon

În semn de protest pentru modul în care unii dintre politicienii românii înţeleg să reprezinte interesele publice, preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon, s-a înscris în… UDMR! Mai mult, reprezentatul patronatelor va candida şi la un post de deputat din partea formaţiunii maghiare în Colegiul 6, adică exact în buricul târgului, la Galaţi. „Este, dacă vreţi, un gest de frondă, un mod de a le da cu tifla atât celor care ne conduc în prezent, cât şi acelei categorii din electorat care, din păcate, nu-şi cântăreşte bine opţiunile atunci când pune ştampila pe un buletin de vot”, şi-a explicat gestul Marian Filimon.

Pe de altă parte, analizat mai la rece, chiar dacă este român get-beget, înscrierea în UDMR nu este pentru Marian Filom un pas chiar atât de extravagant. „UDMR este un partid serios, cu oameni profesionişti, ştiu să-şi urmărească obiectivele şi sunt şi ei… cetăţeni români. În fapt, suntem cu toţii în UE şi avem cu toţii aceleaşi interese”, a arătat Filimon.

În privinţa şanselor acestuia de a câştiga un mandat de deputat, matematica electorală le dă ca minime. Însă, în politică, una dintre reguli este „niciodată să nu spui niciodată”. La urma-urmei, UDMR Galaţi, chiar dacă era creditat cu şanse minime, a reuşit în 2004, la redistribuirea voturilor, să câştige un mandat de deputat, în persoana lui Levente Szekely.

Citit 3122 ori Ultima modificare Vineri, 28 Septembrie 2012 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.