Combinatul opreşte Laminorul de Tablă Groasă nr. 1!

Combinatul opreşte Laminorul de Tablă Groasă nr. 1!

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
15 comentarii

Invocând o nouă scădere dramatică a comenzilor de oţel, compania siderurgică ArcelorMittal Galaţi a anunţat, miercuri seară, că opreşte temporar LTG 1, fără a preciza ce se va întâmpla cu cele câteva sute de muncitori care lucrează acolo. "ArcelorMittal Galaţi, la fel ca toţi producătorii de oţel din regiune, se confruntă cu o puternică reducere a volumului comenzilor, pe fondul continuării scăderii activităţii economice în Europa combinată cu situaţia de supra-capacitate. (...) În acest context, operaţiunile de laminare de la Laminorul de Tablă Groasă nr. 1 vor fi suspendate temporar. Producţia va fi reluată imediat ce situaţia din piaţă se va îmbunătăţi", a declarat compania, adăugând că "va continua să îşi protejeze forţa de muncă mai ales prin intermediul proceselor de redirecţionare a lucrărilor contractorilor către echipe interne". "Explorăm şi alte opţiuni, însă nicio decizie în acest sens nu a fost luată", a subliniat ArcelorMittal Galaţi.

Producţia de tablă de la Galaţi va continua la LTG 2, LBC şi LBR.

Oprit în toamna lui 2008, imediat după izbucnirea crizei economice, LTG 1 a fost repornit în luna iunie a acestui an, compania siderurgică făcând atunci angajări pe perioadă determinată din rândul foştilor laminatori care părăsiseră platforma industrială prin schemele de plecări voluntare derulate în anii anteriori. Contractele acestora au expirat recent, iar muncitorii au părăsit combinatul.

Citit 4295 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2012 22:23

15 comentarii

 • postat de Magda Bratu Luni, 15 Octombrie 2012 20:47 Link la comentariu
  0
  0

  Cand se inchide combinatul? Cand ne da in somaj? Sunt o mama cu 3 copii si cand ma vor da afara ma voi sinucide! Lucrez la arcelormittal Galati!

  Raportează
 • postat de sorin Luni, 15 Octombrie 2012 18:49 Link la comentariu
  0
  0

  si cata valva sa facut cu repornirea LTG1! sa dat si o masa la pibuni ca vezi doamne ce mari realizari s-au facut! bine a fost oribil, ca de am participat si eu, fiind invitat,ce efort de resurse mai ales bani, bagati prin mai ales birouri, ca astea sunt cele ce produc la galati chiar este de ne-inteles au aparut imediat niste firme de amenajari interioare,aere conditionate nu ca astea nu ar trebui sa fie dar este prea de tot ca sa mai tragi un fisssss. macar de ar da ordonanta la toata lumea si apoi ,taiati baieti ca la asta se pricep cel mai bine managerii romania o viitoare enclava pentru aventurieri,sau poate un stat rusesc? pote asa vom fi mai bine luati in seama.

  Raportează
 • postat de mihaela s. Duminică, 14 Octombrie 2012 13:19 Link la comentariu
  0
  0

  COMBINATUL VA RAMANE DOAR CU LAMINOARELE! VA FI O MICA FABRICUTA GEN LAMINORUL SRL APOI RESTUL OAMENILOR VOR FI DATI AFARA SI IN COMBINAT VOR RAMANE DOAR 2000-3000 OAMENI! CAUTATI DE MUNCA CA NU O SA MAI AVETI MULTE ZILE IN COMBINAT! O SA FITI SOMERI! VA FI GREU DAR NU MAI AVETI CE FACE! SUNTETI PIERDUTI SIDERURGISTILOR! NU MAI AVETI NICI UN VIITOR IN COMBINAT!

  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI Vineri, 12 Octombrie 2012 23:02 Link la comentariu
  0
  0

  VORBESTI PROSTII MARIA!!!!

  TE INSELI,CREZI CA IESITUL LA 'LUPTA' VA ADUCE CONTRACTE FARA NUMAR PENTRU COMBINAT ???

  PROBABIL VA ADUCE DOAR SFARSITUL !!!

  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI Vineri, 12 Octombrie 2012 16:09 Link la comentariu
  0
  0

  SE PARE CA INDIENII AU INVATAT SA VORBEASCA ROMANESTE MAI BINE CA TINE ! FELICITARILE MELE PENTRU DANSII,AU PARTE DE TOATA STIMA SI RESPECTUL MEU !

  Raportează
 • postat de Pt cobra Vineri, 12 Octombrie 2012 09:59 Link la comentariu
  0
  0

  Cobra, vezi ca ai un loc pe Traian, daca esti unicul. Credeam ca cobra este un sarpe nu un nebun.

  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI Joi, 11 Octombrie 2012 22:30 Link la comentariu
  0
  0

  Cineva nu si-a luat pastilele la timp si posteaza idiotenii sub numele meu.
  Adevaratul Cobra sunt eu... UNICUL !

  Revenind la subiect trebuie sa mentionez ca domnul Mittal e de apreciat ca incearca sa mentina combinatul de la Galati pe linia de plutire.Nu e dumnealui de vina ca,cererea de metal pe piata e tot mai scazuta.

  Apoi,suntem cretini sa-l judecam ptr ca taie sectiile care de ani de zile nu inseamna decat loc de refugiu ptr talibani.

  Eu am plecat din combinat printr-o ordonanta si domnul Mittal a avut bunavointa sa-mi indese in buzunare cateva sute de milioane,bonus + salarii compensatorii.Daca n-ar fi barbat i-as spune sarut-mana.

  Am increderea ca domnii de la sindicatul Siderurgistul,singurul sindicat adevarat de pe platforma siderurgica sa obtina la noile negocieri ale CCM o clauza care sa stipuleze ca in cazul unor concedieri colective sa beneficiati si voi de sumele pe care eu le-am incasat.

  Nutresc speranta ca baietii de la SIDERURGISTUL sunt capabili sa obtina asta ptr ca soarta vostra e si in mainile lor.Eu le urez succes,anticipat!

  Raportează
 • postat de cobra Joi, 11 Octombrie 2012 16:50 Link la comentariu
  0
  0

  t t

  -In fapt ei sint capitalisti ca tot vorbim da grupul Arcelor Mittal!
  Daca te referi la cei care le faciliteaza aceste nemernicii,adica subminarea independentei siderurgige si economice pina la urma,nu stiu cit de comunisti pot fi!Dar stiu sigur ca este vorba despre serviciile secrete,functionari si politicieni romani care poarta vina ca au pornit in goana dupa inavutire cit mai rapid si indestulator.Acum afli care era secretul succesului economic al regimurilor cu congrese,ei domneau mai mereu pe cind astia alearga dupa inavutire nemaighindind pe termen lung pt tara pt ca se schimba la 4 ani.

  Raportează
 • postat de t.t. Joi, 11 Octombrie 2012 14:35 Link la comentariu
  0
  0

  Pana nu vor raspunde in public pt decizia lor de incompententa pe care o manivesta cei in cauza ,aceste acte de barbarie nu se vor opri.Este mai usor sa opresti si chiar sa distrugi un obiectiv industrial,sa lasi familii intregi fara sursa de venit , prin desfiintarea locurilor de munca ,decat sa cauti piete de desfaceri.Asta este mafia comunista pusa pe capatuiala.T

  Raportează
 • postat de cobra Joi, 11 Octombrie 2012 13:41 Link la comentariu
  0
  0

  - ...........................................................................................................
  1963 -
  se construieşte Policlinica din centrul oraşului
  -
  se înfiinţează Intreprinderea de prefabricate Galaţi
  1964
  -
  laminorul
  Titan
  se întinde pe o suprafaţă de 15 hectare
  -
  pe strada Domnească/Republicii erau grupate toate instituţiile puterii administraţiei de Stat şiorganizaţiile politice şi obşteşti funcţionau cinci cinematografe: Central (pe strada Domnească), Ţiglina(în cartierul Ţiglina, Republica (pe strada Domnească), Popular (pe strada Alexandru Sahia), Dunărea(pe strada Brăilei)
  1965
  -
  sunt puse în funcţiune primele capacităţi de producţie ale Combinatului Siderurgic Galaţi
  1966-1968 -
  industria din Galaţi primeşte 90% din totalul investiţiilor acordate grupării Galaţi-Brăila (10miliarde lei)
  1967

  -
  cartierul Ţiglina II se află în faza de execuţie
  1969

  -
  se înfiinţează Casa de Cultură a Sindicatelor
  1969-1971

  -
  prima investiţie a administraţiei publice pentru amenajarea şi dotarea localului Bibliotecii VAUrechea cu mobilier modern
  1973 -
  Combinatul siderurgic avea o suprafaţă de 630 hectare
  1974

  -
  se înfiinţează Universitatea din Galaţi
  1976, 1977, 1991

  -
  are loc la Galaţi Simpozionul de artă monumentală în metal
  1978

  -
  Facultăţii de Mecanică i se adaugă specializările Maşini Termice şi Utilajul şi Tehnologi Suduri

  -
  iunie 2009 INCHIDEREA FLUXULUI PRIMAR INTEGRAT LA CALD AL COMBINATULUI GALATEAN CE POARTA SIGLA PACATOASA A.M. .

  Raportează
 • postat de galateanca Joi, 11 Octombrie 2012 11:03 Link la comentariu
  0
  0

  nu-i nimic,anuntati ca se mai deschide un supermarket,ca doar cu asta va mandriti,in loc sa deschidem fabrici care produc.

  Raportează
 • postat de cobra Joi, 11 Octombrie 2012 10:13 Link la comentariu
  0
  0

  -HAI SA NU NE MAI TICALOSIM IMPREUNA CU CEI CE NE TICALOSESC,SI SA SPUNEM MAIMUTELOR LEGIONARE DIN TABARA ARCELOR MITTAL :

  STOP JAFULUI DIN SIDEX,
  STOP JAFULUI DIN HUNEDOARA,ROMAN,SAU IASI,
  STOP JAFULUI DIN TARA ROMANEASCA!

  AICI E ROMANIA SI NU PACHISTAN!

  Raportează
 • postat de cobra Joi, 11 Octombrie 2012 10:04 Link la comentariu
  0
  0

  Greva generală de ieri din Grecia și demonstrațiile de ieri și alaltăieri din Spania, ambele evenimente soldate cu violențe, dovedesc încă o dată că așa zisa putere populară este egală cu zero tăiat în patru. Atâta timp cât masele se vor ridica împotriva guvernelor și mai ales a guvernărilor lor dezastruoase doar la inițiativa sindicatelor sau a unor lideri de partide care au pierdut ciolanul, nimic nu se va schimba. Și liderii de sindicate și cei de partide fac parte din același sistem și nu luptă decât pentru binele lor propriu.
  Ieșirile în stradă, soldate în 90% din cazuri cu violențe și fără nici o urmare benefică pentru demonstranți, nu fac decât să alimenteze ideea că n-are nici un rost să te opui sistemului, că el oricum e mai puternic decât tine. Este ceea ce de fapt și urmăresc cei de la putere. Imaginile de la aceste demonstrații, care fac înconjurul lumii și sunt difuzate pe toate canalele de televiziune, au un singur scop: înregistrarea, conștientă sau inconștientă, în mințile devoratorilor de televiziune a ideii că, în ciuda faptului că elitele sunt mai puțin numerice decât noi, ele dețin puterea și nu masele. Și se pare că funcționează. Adevărul este că ele au puterea de a mani***(evenimente, informații, minți) dar și mai adevărat este că lumea se lasă manipulată, voluntar sau involuntar.
  Dacă ne uităm puțin în trecutul istoric al omenirii, vom vedea că nici o răscoală, nici o revoluție și nici o grevă n-a avut sorți de izbândă decât atunci când cei din umbră au dorit să mai promoveze un punct de pe agenda lor de lucru.
  Nu va exista niciodată o mișcare cu adevărat populară ( fără sindicate, partide și alte organizații animatoare) atâta timp cât fiecare se va gândi doar la binele propriu și nu la cel general.
  Ieșitul în stradă, care nu face decât să dea apă la moară guvernanților și carne de tun polițiștilor, nu-și are rostul. O rezistență generală dar invizibilă este mai de temut decât o gloată nemulțumită ce-și varsă năduful în stradă. Cum credeți că ar reacționa guvernul dacă, într-o zi, nimeni n-ar mai merge la muncă, nimeni n-ar mai plăti taxele, nimeni n-ar mai cumpăra decât strictul necesar? Cum ar reacționa dacă la alegeri nu s-ar duce nimeni să voteze? Ce ar putea face? Dar sigur asta nu se va întâmpla pentru că oamenilor le este frică, pentru că sunt egoiști și pentru că fiecare se gandește numai la el și numai la ziua de azi sau maximum la cea de mâine. Nimeni nu se gândește că, nu peste mult timp, acei bani mărunți pe care-i câștigă și pe care, în marea lor majoritate îi dă înapoi tot statului, sub diferite forme, nu-i vor mai ajunge nici pentru subzistența zilnică. Oamenii nu se mai gândesc nici măcar la proprii lor copii, pe care îi înrobesc cu bună-știință datorită lașității lor. Pe zi ce trece nu mai avem nimic uman în noi dar sperăm, ticăloșindu-ne împreună cu cei ce ne ticăloșesc,
  Reply ↓

  Raportează
 • postat de Mustache Joi, 11 Octombrie 2012 09:41 Link la comentariu
  0
  0

  In perioada comunista se raportau constructiile si actiunile pe un cincinal. Astazi la acelasi cincinal, se raporteaza societatile care se inchid si apoi se taie bucata cu bucata. Din pacate nici combinatul siderurgic nu face exceptie si este lovit de acest ,,cancer'' care il ,,macina'' si care-l duce la disparitie. Deci pot spune ,,Dormiti in liniste, oameni buni, Mittal (va) lucreaza (pe)ntru dumneavoastra!!!''. In concluzie soarta combinatului este pecetluita, iar clasa politica este eminamente vinovata pentru acest fapt.

  Raportează
 • postat de cobra Joi, 11 Octombrie 2012 09:29 Link la comentariu
  0
  0

  #8 SOLIDARITATEA CAFEAUA TA — cobra 11-10-2012 06:26
  -Si cita publicitate sa facut pentru aceasta mare redeschidere!Sa consumat mai multa cerneala decit sa produs aici.SIDERURGISTII RAMASI TREBUIE SA SE TREZEASCA ACUM,AZI SI NU MIINE SA STOPEZE INCHIDEREA COMBINATULUI,ES TE OBLIGATIA LOR DACA ISI RESPECTA VIITORUL LOR,AL COPIILOR LOR SI AL ORASULUI.RETRAGEREA DE LA SINDICATELE SIDERURGISTUL/FSS METAROM NU ESTE UN MOFT,A DEVENIT NECESITATE.ACESTIA PREGATESC JOCURILE NEGOCIERII UNUI CCM CARE SA PERMITA FRANCO INDIENILOR DESFIINTAREA ALTOR LOCURI DE MUNCA.ARUNCA FRICA SI IESI SA ITI CERI DREPTURILE.
  Citat


  #7 REMEMBAR — cobra 11-10-2012 06:16
  ArcelorMittal caută laminorişti pentru LTG 1
  Autor: Rodica Mişcalencu
  Publicat Marți, 15 Mai 2012 00:00
  Font Print E-mail 7 comentarii
  Voteaza!1 2 3 4 5 (5 voturi)
  Distribuie

  Foto: Bogdan Codrescu
  Cei care vor lucra în Laminorul de Tablă Groasă nr. 1 din iunie vor fi angajaţi pe durată determinată
  ArcelorMittal Galaţi recrutează personal pentru LTG 1, care va fi repornit în iunie, după o pauză de trei ani şi jumătate. Combinatul caută oameni calificaţi în meseriile de laminator, alimentator, finisor, termist tratamentist, electrician, sortator şi operator evidenţă. Cei selectaţi vor fi angajaţi pentru câteva luni, cu posibilitatea prelungirii contractelor.
  Compania a angajat deja 80 de laminorişti dintre cei care părăsiseră unitatea stimulaţi cu pachetele financiare şi continuă recrutările externe şi interne.
  Citat


  #6 PUBLICITATE — cobra 11-10-2012 06:09
  Pe data de 1 iunie este programată repornrea LTG1, fiind deja începute manevrele necesare în acest scop, fiind practic vorba de pornirea cuptoarelor. „Chiar dacă laminorul nu e funcţional sută la sută din start, cei din conducere vor raporta pornirea de la 1 iunie. Este lăudabil faptul că se porneşte şi sperăm să producă pentru combinat. Legat de pornirea acestei capacităţi de producţie, le acord prezumţia de bună credinţă doar de 50 la sută, având în vedere trecutul”, ne-a declarat liderul Sindicatului Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor , Gheorghe Tiber. Problema legată de repornirea laminorului a fost discutată şi în cadrul şedinţei care a avut loc pe data de 10 mai şi la care au participat reprezentanţii conducerii unităţii, când s-a discutat despre costul de producţie al LTG1, care este cu 5-10 euro pe tonă mai mic decât în cazul LTG2,
  Citat


  #5 TAM-TAM — cobra 11-10-2012 05:59
  Oprit imediat după izbucnirea crizei economice, în toamna lui 2008, LTG 1 a fost supus în ultima perioadă unor lucrări de reparaţii, deoarece este de aşteptat ca în următoarele luni cererea de oţel să crească. Surse din interiorul combinatului susţin că laminorul va fi repus în funcţiune la începutul lunii iunie şi va scoate primele foi de tablă groasă după două-trei săptămâni de la momentul repornirii.
  Citat


  #4 TAM-TAM — cobra 11-10-2012 05:55
  ArcelorMittal Galaţi vrea să repornească LTG 1 în iunie
  Autor: Rodica Mişcalencu
  Publicat Vineri, 11 Mai 2012 10:37
  Font Print E-mail 4 comentarii
  Voteaza!1 2 3 4 5 (5 voturi)
  Distribuie

  Foto: Bogan Codrescu
  Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi intenţionează să reia producţia la Laminorul de Tablă Groasă (LTG) nr. 1 peste câteva săptămâni, după ce în ultimii trei ani a operat doar LTG 2, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al companiei, Dorian Dumitrescu.
  „Avem în vedere să repornim acest laminor pentru că dorim să ne creştem flexibilitatea în privinţa producerii de table groase, să evităm blocaje la Laminorul de Tablă Groasă nr. 2, să îmbunătăţim serviciile, precum şi nivelul livrărilor la timp pentru clienţi şi să oferim o paletă diversificată de produse”, a declarat directorul general al combinatului, Bruno Ribo.
  Citat


  #3 RE: LTG1, pe punctul de a fi oprit definitiv — cobra 11-10-2012 05:49
  Argumentele în favoarea acestei măsuri au rezultat dintr-un studiu cerut de noul director al ArcelorMittal, Bruno Ribo, numit la conducerea combinatului de doar o lună de zile. Potrivit unor surse din ArcelorMittal, din amintitul studiu a rezultat că că LTG1 are un consum energetic pe tona de metal prelucrată cu 20-25% mai mic decât cel al LTG2, aflat în prezent în funcţiune.

  Mai mult decât atât, aprovizionarea cu materie primă este mai costisitoare la LTG2 deoarece se face pe calea ferată, în vreme ce la LTG1 este folosită o cale de role.
  Nu este lipsit de importantă nici faptul că LTG are unele probleme cu calitatea tablei furnizate, care are diferenţe mari de grosime pe părţile laterale, după câte ne-au explicat specialiştii în domeniu.
  Citat


  #2 RE: LTG1, pe punctul de a fi oprit definitiv — cobra 11-10-2012 05:46
  Măsura este susţinută de faptul că LTG 1 are un consum energetic pe tona de metal prelucrată cu 20-25% mai mic decât cel al LTG 2, aflat în prezent în funcţiune. De asemenea, calitatea produselor funite este mai bună la laminorul 1.

  Conducerea Combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi studiază oportunitatea redeschiderii Laminorului de tablă groasă nr. 1 (LTG 1, care se află în stare de conservare de circa cinci ani, în urma unei campanii de autodisponibili zări.

  Din câte se pare, laminorul a fost conservat foarte bine şi poate fi pornit în orice moment, pentru asta fiind nevoie de angajarea a între 100 şi 200 de oameni.
  Citat


  #1 VA MAI AMINTITI! — cobra 11-10-2012 05:41
  ArcelorMittal Galaţi a anunţat că angajaţii de la fosta UPSRS care lucrau pentru producerea de piese de schimb noi vor fi transferaţi în alte sectoare. Potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt al companiei, Dorian Dumitrescu, activitatea din acest departament va fi oprită în mod treptat, începând cu luna iunie. "Angajaţii vor fi transferaţi la Laminorul de Tablă Groasă nr. 1 - în funcţie de competenţele lor - sau în alte sectoare. Celelalte activitaţi ale Departamentului de Mentenanţă Centrală şi Piese de Schimb vor fi menţinute", a precizat sursa citată, adăugând că procesul de relocare a forţelor de muncă dislocate de la UPSRS este unul complex. Aproximativ 400 de angajaţi ai combinatului siderurgic se află în această situaţie.
  Citat

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.