Cursuri de calificare: Zeci de gălăţeni învaţă agricultură

Cursuri de calificare: Zeci de gălăţeni învaţă agricultură
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De la legumicultură şi zootehnie la pescuit, cursuri pentru fermieri organizate de Camera Agricolă


Nu toţi oamenii fug de munca grea, din care se câştigă în timp! Zeci de actuali sau viitori fermieri sau pescari se duc chiar şi la cursuri de calificare pentru a învăţa meserie sau pentru a-şi atesta competenţele pe care le au deja. Camera Agricolă organizează, ori de câte ori este nevoie, astfel de cursuri pentru cei care doresc să se califice în următoarele meserii: legumicultor, agricultor, lucrător în creşterea animalelor, apicultor, pescar în ape interioare, combinier agricol şi tractorist. Participarea la cursurile de calificare se face numai contra cost, iar numărul de ore pe care un cursant trebuie să le parcurgă variază, în funcţie de meseria pe care acesta şi-a ales-o.

Nici preţurile calificării nu sunt aceleaşi pentru toate meseriile. Spre exemplu, un curs de apicultor care se desfăşoară pe durata a 360 de ore costă 250 de lei. La acelaşi preţ, cei interesaţi pot urma cursuri de legumicultor şi agricultor (ambele cu durata de 184 de ore). Şi tot 184 de ore durează şi cursul de pescar în ape interioare, dar preţul este cu 100 de lei mai mare. La 350 de lei per curs, Camera Agricolă organizează şi calificare pentru tractorişti, combinieri agricoli şi lucrători în creşterea animalelor.

Potrivit Camerei Agricole, nici nu se termină bine un curs, că începe altul, imediat ce s-au adunat minim 14 cursanţi pentru a învăţa aceeaşi meserie. Parte dintre gălăţenii veniţi la calificare sunt fermieri care au accesat fonduri europene şi au nevoie de această calificare pentru a putea implementa proiectele. Alţii sunt doar gălăţeni care vor să înveţe meserie şi să o practice. Vorbim despre oameni care, dacă nu şi-ar găsi de muncă pe baza competenţelor certificate în agricultură, probabil că nu ar scoate bani din buzunar ca să vină la cursuri.

Citit 7643 ori Ultima modificare Joi, 01 Noiembrie 2012 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.