„Trenul” fondurilor europene vine o singură dată

„Trenul” fondurilor europene vine o singură dată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sala Senatului Universităţii „Dunărea de Jos” s-a dovedit neîncăpătoare, miercuri, la simpozionul organizat de Autoritatea Naţională pentru Comunicare Ştiinţifică (ANCS) – Biroul Regional SE Constanţa şi IPA Galaţi, partener în reţeaua europeană „Enterprise Europe Network”.

Evenimentul a fost prilejuit de lansarea Operaţiunilor 0.2.1.1. (Proiecte de cercetare în parteneriat între universităţi/institute de cercetare-dezvoltare şi întreprinderi) şi O.2.1.2. (Proiecte de înalt nivel ştiinţific, cu participarea specialiştilor din străinătate), din cadrul POS CCE Axa II – „Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare”.

„Fondurile structurale sunt o oportunitate care nu trebuie ratată. Vorbim de un tren care nu vine de două ori”, a sintetizat prorectorul Mirela Praisler importanţa evenimentului de ieri.

Cristina Moldovan, consilier promovare şi comunicare la ANCS – Biroul Regional Constanţa, le-a vorbit celor prezenţi despre cele două Operaţiuni europene de finanţare lansate în această săptămână. Apoi, Salomia Apostol (consilier proprietate intelectuală în cadrul IPA Galaţi) a prezentat reţeaua „Enterprise Europe Network” şi a vorbit despre regimul folosirii invenţiei brevetate.

Reţeaua „Enterprise Europe Network” a fost creată în Macro-regiunea 2 a României, formată din regiunile de dezvoltare NE şi SE, şi este membru al reţelei europene omonime, coordonată de DG Enterprise and Industry din cadrul Comisiei Europene. Formată din cinci parteneri (trei camere de Comerţ şi două institute cu profil tehnologic şi ştiinţific, dintre care unul este IPA Galaţi), reţeaua are ca scop sprijinirea întreprinderilor, prin servicii de informare, instruire, consultanţă, afaceri, brokeraj – pe teme europene de cooperare generală sau de inovare, cercetare şi dezvoltare. Reţeaua facilitează inclusiv parteneriate în vederea accesării fondurilor europene.

Ponderea activităţii IPA Galaţi (manager, ing. V.Apostol) este pe direcţia de cercetare-dezvoltare-inovare şi transfer tehnologic transnaţional, cu servicii pentru judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea, Buzău şi Constanţa. Foarte important, consilierea oferită de IPA este gratuită. Mai multe informaţii despre partenerul gălăţean al „Enterprise Europe Network” pot fi obţinute la tel. 0236.433467, 0723.526985, sau la e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 2336 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.