Roşiile greceşti şi fasolea chinezească au invadat pieţele gălăţene

Roşiile greceşti şi fasolea chinezească au invadat pieţele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Mai găsim rădăcinoase şi verdeţuri cultivate la noi * În rest, cele mai multe dintre fructele şi legumele din piaţă sunt de import

Cine n-a făcut din toamnă suficient suc de roşii, acum n-are decât să cumpere din cel făcut de fabrică, să împrumute sau să-şi pună pofta-n cui! Kilogramul de roşii de Grecia ajungea, ieri la prânz, la 8 lei lei. Nici castraveţii nu se lăsau mai prejos, la 7,99 lei kilogramul, pe cele mai multe dintre tarabe. Salată verde găsiţi şi la 50 de bani căpăţâna, dar ca să vă impresionaţi oaspeţii care vin la masă va trebui să cumpăraţi din cea de 2,5 lei sau 3 lei căpăţâna. Ridichile se dau cu 2 lei, la fel ca şi ceapa verde. Preţul cartofilor rămâne constant de ceva vreme: 2 lei kilogramul. Ciuperci se mai vând şi la 7 lei, dar cei mai mulţi dintre pieţari cer 8 sau 9 lei pe kilogram. Pe rădăcinoase albe veţi plăti cam 5 lei, iar morcov găsiţi şi la 1,5 lei sau 2 lei kilogramul. La fel ca şi în săptămânile trecute, kilogramul de varză se vinde cu 1,5 lei kilogramul. Fasole chinezească, prezentată, evident, ca produs românesc, se vinde cu 6 lei, 7 lei sau 8 lei kilogramul.

Merele au rămas, în sfârşit, cam cele mai ieftine fructe de pe piaţă. Am găsi ieri soiul ionatan la 1,8 lei kilogramul. Cele mai scumpe nu sar de 3 lei. Pentru cele mai ieftine pere va trebui să scoateţi din buzunar cel puţin 4 lei. Dacă vreţi ca fructele să fie mai mari şi mai zemoase, mai plătiţi încă 3 lei pe kilogram. Struguri mai găsiţi, la vreo două tarabe, la 5 lei sau 6 lei kilogramul. Miezul de nucă a ajuns, din nou, la 35 de lei, aşa că mai uşor v-aţi putea cumpăra seminţe negre, cu doar 8 lei kilogramul.

Citit 2990 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2013 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.