Sindicaliştii din combinat se întâlnesc cu directorul general, după un nou eşec al discuţiilor pe salarii
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Sindicaliştii din combinat se întâlnesc cu directorul general, după un nou eşec al discuţiilor pe salarii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo (FOTO), va avea o întrevedere cu liderii sindicali din unitate luni, înaintea rundei de negocieri salariale programată în după-amiaza aceleiaşi zile.

Întâlnirea cu Ribo a fost fixată la cererea sindicaliştilor, care nu au reuşit să ajungă la un acord cu patronatul asupra salarizării celor aproape 7.800 de siderurgişti gălăţeni în 2013 nici după două luni de tratative.

Liderii sindicali şi-au menţinut revendicările şi vineri, cele mai importante fiind indexarea salariilor din combinat cu 5 până la 7 la sută şi menţinerea salariului minim din unitate, care acum este de 750 de lei, cu 50 de lei peste salariul minim pe economie, care în prezent este de 700 de lei, dar care va creşte la 750 de lei în februarie şi, respectiv, la 800 de lei în iulie.

În privinţa ultimei cereri, patronatul şi-a exprimat, vineri, intenţia de a se alinia noilor prevederi legale şi de a mări salariul minim din combinat la 800 de lei în iulie. Însă în ceea ce priveşte solicitarea de indexare a salariilor de bază din unitate, compania a rămas pe poziţii – nu poate mări lefurile siderurgiştilor, dar este dispusă să le ofere trei bonusuri: 2 la sută din salariul anual în ianuarie, necondiţionat, 2 la sută în iulie, tot necondiţionat, şi 1,5 la sută în decembrie, dar condiţionat de trecerea combinatului pe profit.

Citit 3280 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2013 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.