11 amenzi aplicate de Protecţia Consumatorului: Magazinele ne păcălesc la promoţii
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

11 amenzi aplicate de Protecţia Consumatorului: Magazinele ne păcălesc la promoţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 15-25 ianuarie 2013, comisarii CJPC Galaţi au desfăşurat o acţiune tematică de verificare a respectării prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus, (soldare, lichidare, vânzări promoţionale. Au fost controlate 14  firme din judeţul. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 18 sancţiuni dintre care 11 amenzi contravenţionale în valoare totală de 23.000 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficientelor constatate 425 de bucăţi produse în valoare totală de 34.091 lei.
Inspectorii CJPC au găsit  numeroase deficienţe, începând cu faptul că firma nu avea afişate informaţiile despre durata de desfăşurare a vânzărilor promoţionale sau despre faptul că reducerea se practică în limita stocului disponibil. De asemenea, s-au mai găsit abateri privind regulile de fixare şi publicitate a preţurilor cum ar fi: afişarea unui procent de reducere 30 la sută fără a se menţiona categoria de produse supuse reducerii respective; produse cu 3 reduceri aplicate, fără ca preţul nou să fie raportat la ultimul preţ de referinţă, aşa cum prevede legea, ci la primul preţ. S-au mai găsit şi situaţii în care preţul vechi, faţă de care se aplică reducerea, nu fusese practicat anterior în unitatea respectivă (legea prevede ca reducerea promoţională să fie raportată la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în ultimele 30 zile). În plus, unele magazine afişau că au reduceri, dar nu informau cât este procentul şi nici nu era afişat preţul nou la unele produse, cum de altfel s-au găsit şi firme care spuneau că au reduceri, dar nu a aveau nici un preţ afişat, nici vechi, nici nou.  La un alt magazin se vindeau cizme dama care pe lângă faptul că nu aveau indicat în mod corect preţul redus prezentau şi defecte de calitate – zone dezlipite la îmbinarea faţă-talpă, exces de substanţe de lipire, încălţăminte cu material uzat, tocit în zona tocului.

Citit 3856 ori Ultima modificare Duminică, 10 Februarie 2013 17:03

6 comentarii

 • postat de Gigel de Galeti
  Miercuri, 13 Februarie 2013 13:49
  Domnu' de la Galati: Si de ce nu ii tragi pe film pe domnii care iti iau spaga? Te opreste cineva? Nu ai decat sa dai pe Youtube dupe aia materialu'... :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Miercuri, 13 Februarie 2013 01:46
  Se pare ca amenzile au fost numai pentru firmele ce nu au iesit cu plicul la intrarea haldailor. Gluma asta cu comisarii CJPC Galaţi ar trebui inregistrata si data pe youtube sa mai vada si altii democratia din Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de PAPAIA
  Marți, 12 Februarie 2013 13:08
  CE PROMOTII ???? BATAE DE JOC si cu o amenda de CH ........ institutiile cica fac ORDINE
  0
  0
  Raportează
 • postat de doi_galateani
  Luni, 11 Februarie 2013 22:35
  Peni's Market XXL foloseste reclama falsa idem si Kaufland! La unele produse de ex napolitane la 400 sau 500 gr asortate era trecut 5.99ron reducere de la 7.4Ron cand pretul real inainde de promotie era acelasi! Pateuri Ardealul de porc 3.7ron vandute la pachet 1+1 grastis la acelasi pret cu cele normale la pret de 2 bucati! Daca as lua la rost toate supermarket-urile jumatate din marfa as interzice-o de la comercializare incepand cu parizer, salamuri, supe instanant, inghetate, salate din iluzie de icre si multe alimente foarte toxice si necomestibile!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius
  Luni, 11 Februarie 2013 10:04
  Cine mai crede in promotii in Romania ori e prost ori e prost, ca si corectii europei care fac promotii frumoase si corecte in alte tari cand se vad in Romania te fura pe fata, un exemplu cel mai la indemana este Penny Market, eu uul stau langa cel din Tiglina, iar promotiile la ei nu numai ca sunt false si mincionoase da din 10 produse cumparate 3 din ele sigur au alt pret cand ajungi la casa. Tot numai la Penny Market in Romania ai promotie numai cu cardul nu ai cardul la tine nu primesti promotia nu scrie nicaieri ca esti obligat sa ai card ca sa primesti "promotia" si te trezesti la casa ca nu e la promotie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de chryses
  Luni, 11 Februarie 2013 07:35
  cine dracu mai pune botul la minciunile lor?numa un prost poate crede ca ai nostri comercianti fac pomeni,si manastiri.treziti-va oameni buni.vazuta-ti ce reduceri avem?cu 50%.cu 30%.maaaiii baieti si fete.astia incearca sa prosteasca cumparatorii cu de trei ori pretu de achizitie.ce dracu inca nu a-ti invatat lectia de atata timp?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.