Sunteţi mulţumiţi de deszăpezire?
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Sunteţi mulţumiţi de deszăpezire?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deszăpezire de bine, de rău, în oraş s-a făcut, cel puţin pe străzile principale, dar cum rămâne cu străzile cartierelor mărginaşe? Reprezentanţii Ecosal spun că s-au consumat munţi de sare pentru deszăpezire. A ajuns ceva, de exemplu, şi pe strzile de la periferia oraşului? I-am întrebat acest lucru pe câţiva gălăţeni din zona Fileştiului:

Dogaru: "Domnişoară, am ajuns să sun la PPDD, în Bucureşti. PPDD-ul a venit de a deszăpezit strada. Sunam la Primărie să spun că este zăpada până deasupra genunchilor şi ni se închidea telefonul. Reprezentanţii Primăriei ne spuneau să sunăm la Ecosal. Cei de la Ecosal ne închideau şi ei telefonul. Copiii au mers cât a fost zăpadă până în centrul Fileştiului, de unde iau autobuzul, doi kilometri, prin zăpadă şi frig. Într-o seară nu am mai putut şi i-am dat telefon lui Diaconescu. Membrii filialei gălăţene au trimis o volă. Au venit la mine la poartă. Dar să facă Primăria ceva pentru noi, nu a făcut nimic. Suntem uitaţi de lume. Dar noi nu suntem oameni?"

M.: „Avem un cetăţean care are o volă, dar este de capacitate foarte mare şi în momentul în care a luat zăpada a râcâit şi piatra pe care am avut-o înainte pe drum. Dar să vină Primăria sau Ecosalul să deszăpezească este un vis. Nu au venit niciodată, cu toate că şi noi plătim impozit. Unde să vină să deszăpezească, dacă nici măcar nu avem asfalt?

Sergiu Ghintuială: „Eu nu ţin minte să fi venit vreodată Primăria să deszăpezească în Fileşti. Într-un an au plătit cei de la Ciupercărie pentru că aveau interes, dacă n-ar fi curăţat şi n-ar fi făcut drum s-ar fi stricat ciupercile. Când să se apropie alegerile îşi aduc aminte de noi, iar apoi nu se mai întorc. Nimeni nu a făcut nimic pentru noi”.

Citit 1803 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2013 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.