Noul contract colectiv de muncă de la ArcelorMittal Galaţi a intrat în vigoare

Noul contract colectiv de muncă de la ArcelorMittal Galaţi a intrat în vigoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contractul colectiv de muncă aplicabil anul acesta în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a fost înregistrat, ieri, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi a intrat în vigoare, a anunţat inspectorul-şef Ionel Petrea.

Amintim că documentul, care a fost semnat vineri de patronat şi de liderii sindicali din unitate, nu prevede o majorare a salariilor celor aproape 7.800 de siderurgişti nici în 2013, ci doar o creştere a veniturilor acestora prin bonusuri mai multe şi prime mai mari. Este vorba de un bonus de 2 la sută din salariul anual în februarie, unul de 2 la sută în iulie şi unul de 1 la sută în decembrie, ultimul condiţionat de trecerea companiei pe profit după patru ani consecutivi încheiaţi cu pierderi. La aceste bonusuri se adaugă trei prime majorate: de ziua de naştere şi de Ziua Metalurgistului, care cresc la 160 de lei, şi de Crăciun, care urcă la 200 de lei, până la nivelul primelor de Paşti şi de vacanţă.

Contractul, negociat timp de mai bine de două luni de administraţia ArcelorMittal Galaţi cu reprezentanţii salariaţilor şi cu liderii Federaţiei Solidaritatea Metal, este contestat de o altă grupare sindicală din Combinat, Federaţia Solidaritatea Virgil Săhleanu. Aceasta din urmă a cerut ITM-ului, printr-o adresă scrisă expediată ieri, să refuze înregistrarea contractului pe motiv că nu i s-a permis şi ei accesul la tratative. Conducerea ITM a afirmat că va instrumenta solicitarea formulată de Federaţia Solidaritatea Virgil Săhleanu, chiar dacă a înregistrat deja noul contract colectiv de muncă al companiei siderurgice.

Citit 4376 ori Ultima modificare Marți, 12 Februarie 2013 22:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.