Simplificarea procedurilor de autorizare pentru întreprinderi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 20 de proceduri de autorizare solicitate firmelor vor fi eliminate, iar sistemul autorizării tacite va fi generalizat ca urmare a aprobării, în ultima şedinţă de Guvern, memorandumul cu tema „Îmbunătăţirea mediului de afaceri – reducerea/simplificarea procedurilor administrative de autorizare a întreprinderilor”.

Memorandumul este parte a demersurilor pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de România în cadrul programelor de convergenţă la nivel european.

„Memorandumul este important în ceea ce priveşte utilizarea principiului european «Gândiţi mai întâi la scară mică», în promovarea de reglementări mai favorabile dezvoltării întreprinderilor. Administraţia trebuie să nu mai considere întreprinderile o sursă de venit, ci un motor al dezvoltării şi pentru aceasta trebuie să abordeze evaluarea reglementărilor în vigoare şi elaborarea de noi acte normative din perspectiva întreprinderilor”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Simplificarea procedurilor va ameliora accesul întreprinderilor pe piaţă şi va dezvolta serviciile de e-guvernare la nivelul administraţiei. Activităţile ce vor beneficia de urma noului sistem vor fi cele din construcţii, energie electrică şi gaze naturale, viticultură, transporturi şi turism.

Citit 1152 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.