Antreprenoriat doar de dragul banilor

Antreprenoriat doar de dragul banilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Avantajele financiare, mai importante pentru tineri decât libertatea de a fi propriul şef sau materializarea propriilor idei

Chiar dacă încrederea în capacitatea de a gestiona o activitate independentă este destul de ridicată, lipsa capitalului este considerat de tinerii români drept principalul impediment pentru demararea unei afaceri, relevă studiul "Antreprenoriatul în România în 2012 şi spiritul antreprenorial în Europa", realizat în 16 state de compania de sondare de piaţă GfK.

"Aproape 80 la sută dintre tinerii români sub 30 de ani au o atitudine pozitivă faţă de munca pe cont propriu, la fel ca şi în cazul celor cu diplomă universitară - 74 la sută, cu studii medii - 63 la sută, la persoane intervievate cu copii - 71 la sută. Bărbaţii oferă o rată de acceptare mai ridicată a activităţilor independente (68 la sută) în comparaţie cu femeile (63 la sută)", se precizează în cadrul studiului.

Principala motivaţie pentru demararea unei afaceri este pentru majoritatea tinerilor români intervievaţi creşterea veniturilor obţinute (55 la sută), independenţa faţă de un angajator (30 la sută) şi doar 23 la sută au pus pe primul loc autorealizarea sau posibilitatea de a materializa propriile idei. Pentru majoritatea europenilor intervievaţi, independenţa faţă de angajator ocupă primul loc - 45 la sută, urmată de autorealizare - 38 la sută şi perspectiva unui venit mai mare - 33 la sută.

"Prin urmare, românii sunt mai atraşi de aspectele financiare ale desfăşurării activităţilor independente decât de libertatea de a fi propriul lor şef, percepută de majoritatea europenilor", arată studiul.

Când vine vorba de obstacolele în demararea unei afaceri, două treimi dintre tineri invocă lipsa capitalului incipient, restul acuzând situaţia economică incertă sau teama de un eşec.

Citit 1555 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.