Tot mai mulţi gălăţeni în şomaj

Tot mai mulţi gălăţeni în şomaj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rata şomajului a crescut în luna februarie până la 8,2 la sută, faţă de 7,5 la sută, în prima lună a anului. Cu alte cuvinte, numai luna trecută au ajuns în şomaj nu mai puţin de 1345 de gălăţeni. 

Astfel, numărul total al disponibilizaţilor din judeţ a crescut la 17.869, potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, Nicoleta Harţegan. Cifrele se află în curs de confirmare.

Numărul mare de şomeri înregistrat în luna februarie este o consecinţă directă a disponibilizărilor colective, cauzate de criza financiară. Printre societăţile care au anunţat disponibilizări, pentru perioada martie-aprilie, se află ICMRS SA, cu 250 de persoane, Mistral SA Tecuci, cu 140 de persoane şi ICEPRONAV, cu 95 de persoane. În total, 43 de societăţi gălăţene au informat AJOFM că vor face disponibilizări colective în cursul lunilor martie şi aprilie.

În aceste condiţii, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM, funcţionarii care înregistrează dosarele de şomaj se confruntă în continuare cu  un volum foarte mare de muncă – până la 50 de dosare pe zi.

Citit 1303 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.