Preţuri de post la verdeţuri
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Preţuri de post la verdeţuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

E în continuare post, aşa că cel mai bine ar fi să ne aţintim privirile pofticioase spre legume şi fructe şi să cântărim, cu atenţie, banii pe care îi avem în pungă. Preţurile din pieţe nu sunt nici prea prea, nici foarte foarte, aşa că fiecare ne cumpărăm după puteri! Mărul, spre exemplu, este probabil cel mai controversat fruct din istoria lumii. Rodul cu care Eva i-a mâncat eternitatea lui Adam se vinde acum, pe tarabele din Piaţa Centrală, cu 2 lei kilogramul. Nu-i chiar aşa scump, pentru o poamă a copacului care ne învaţă să diferenţiem binele de rău, aşa că ar merge să cumpărăm măcar vreo două kilograme, ca să avem astăzi, mâine şi eventual să luăm şi luni la serviciu, ca să ne ajute să discernem corect, la birou. Portocale erau şi ele în peisaj, în vremurile biblice. Neîncoronate, ca preţ, se vând pentru cei săraci la buzunar, nu în duh, la preţuri care încep de pe la 4 lei kilogramul şi ajung la 5 lei. Strugurii din care se făcea vinul – băutură importantă pe durata evoluţiei creştinismului – au un preţ pe măsura importanţei. Cei aduşi din Africa se vând cu 14 lei kilogramul, în vreme ce ciorchinii din Chile se mai găsesc şi la 13 lei.

Nu ştim cu siguranţă dacă dovlecelul apare prin vreun text biblic, recunoscut sau apocrif. Ceea ce vă putem spune cu siguranţă este că se găseşte pe tarabele din Piaţa Centrală şi că se dă la 6 sau 6,5 lei, nu la 9 lei ca în anii trecuţi. Cartofii şi morcovul se dau tot la 2 lei, la fel ca în cursul săptămânilor trecute, ţelina este 5 lei, iar zarzavaturi luaţi cu 50 de bani sau cu 1 leu legătura.

Citit 1892 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2013 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.