Seromgal revine la viaţă

Seromgal revine la viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După cum vă informam recent, planul de redresare a Seromgal SA Galaţi s-a dovedit un succes, toate datoriile societăţii fiind achitate până la ultimul bănuţ (peste 256 de miliarde de lei vechi în total). Însă planul de restructurare nu se opreşte aici.

După câte ne-a spus Ionică Simbanu (foto), administratorul special al societăţii, prioritatea acestei perioade este pregătirea producţiei viitoare. După ce ani la rândul a fost un teritoriu al falimentului, Seromgal a ajuns acum la 38 de salariaţi, dintre care marea majoritate (o premieră pentru ultimii patru ani!) sunt muncitori angrenaţi în ciclul de producţie şi nu paznici.

Livada de pe 122 de hectare a fost curăţată de uscături, iar alte 16 hectare sunt pregătite pentru a fi defrişate şi replantate. De asemenea, pe cele 24 de hectare de vie nobilă s-au făcut tăierile de rodire.

„Următoarea investiţie este să refacem întreg sistemul de irigaţii de pe terenul lucrat de noi”, ne-a mărturisit Simbanu. E clar: încet, dar sigur, Seromgal revine la viaţă. Şi, în condiţiile actuale, cu atâtea veşti proste, asta e chiar o performanţă.

Citit 3617 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.