Marian Băilă: Dezgheţarea creditelor – soluţia crizei de pe piaţa imobiliară

Marian Băilă: Dezgheţarea creditelor – soluţia crizei de pe piaţa imobiliară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Omul de afaceri Marian Băilă, managerului grupului de firme Mariano (unul dintre dezvoltatorii imobiliari activi de pe piaţă), este de părere că actuala criză de pe piaţa imobiliară nu se va rezolva prea curând dacă băncile nu vor dezgheţa creditele.

„Degeaba există bani pentru finanţarea investiţiilor imobiliare dacă nu există bani pe piaţă pentru achiziţia de noi locuinţe. Cerere există, însă atâta timp cât băncile nu devin ceva mai flexibile cu solicitanţii, nu se va ieşi din criză”, ne-a declarat Băilă.

Potrivit lui Marian Băilă, grupul Mariano este un exemplu de societate care dispune de lichidităţi importante, dar care face investiţii cu prudenţă mare din cauza nesiguranţei de pe piaţă. „Ştiu că această aşteptare nu este un lucru bun pentru nimeni, dar nu noi trebuie să dăm tonul revigorării pieţei imobiliare, ci băncile, prin revizuirea condiţiilor impuse solicitanţilor de credite”, spune Băilă.

Compania Mariano este actualmente implicată în mai multe proiecte imobiliare, dintre care cel mai important pare să fie cel legat de fosta întreprindere „Apollo”.

Citit 4246 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.