Tudor Petre părăseşte conducerea Electrocentrale: "Îi las primarului încălzirea oraşului"

Tudor Petre părăseşte conducerea Electrocentrale: "Îi las primarului încălzirea oraşului"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şeful Electrocentrale i-a cerut ministrului Economiei să îl schimbe din funcţie * Tudor Petre susţine că nu mai făcea faţă presiunilor venite din partea primarului Marius Stan * Azi se fac două săptămâni de când angajaţii Electrocentrale trebuia să îşi ia salariul


Directorul Electrocentrale, Tudor Petre, a decis să demisioneze de la conducerea instituţiei, ca urmare a impasului în care se află în acest moment furnizorul de agent termic al oraşului Galaţi. Deşi susţine că nu şi-a înaintat încă fizic demisia, Tudor Petre afirmă că este decis să lase instituţia pe mâinile altcuiva. "Am solicitat înlocuirea mea din funcţie pentru că nu pot gestiona situaţia în actualele condiţii. Îi las încălzirea oraşului domnului primar Marius Stan", a declarat Tudor Petre, sugerând că în spatele acestei decizii ar putea fi şi conflictul cu municipalitatea gălăţeană. "Găsirea unui înlocuitor cade acum în sarcina ministrului Economiei. Să pună pe cineva agreat de domnul primar, care să facă tot ceea ce îi cere primarul", a declarat Tudor Petre.

"Se pare că eram în calea unor interese"

Pe un ton filosofic şi pilduitor, directorul Electrocentrale şi-a motivat decizia prin faptul că nu mai face faţă unei situaţii pline de "scandal, schizofrenie şi lăcomie!". "În condiţiile actuale, în condiţiile actualului joc, mi se pare imposibil de gestionat situaţia. Eu sper totuşi să se găsească o soluţie fericită care să deblocheze situaţia. Acestea sunt vremurile, aceştia sunt oamenii. Eu sunt resemnat. Am luptat, dar am şi eu limitele mele. Consider că eu mi-am făcut bine treaba, însă am decis să mă dau deoparte. Se pare că eram în calea unor interese, ghiciţi-le dumneavoastră care. Întrevăzând că această decizie a mea ar aduce atâta fericire unora, nu am putut să mă pun în calea acestei fericiri", a mai spus Tudor Petre, făcând în mod evident trimitere către primarul Marius Stan.

Datorii şi ameninţări cu sistarea

SC Electrocentrale Galaţi se află într-un impas major de câteva săptămâni. Din cauza datoriilor pe care populaţia le are la Apaterm, iar Apaterm le are la Electrocentrale, furnizorul de agent termic al oraşului nu şi-a mai putut achita facturile la furnizorul său de materie primă, ROMGAZ, acesta ameninţând cu sistarea furnizării de gaz metan. De asemenea, potrivit directorului Tudor Petre, contractul dintre ROMGAZ şi Electrocentrale Galaţi a expirat de la începutul lunii, oficialii celor două instituţii nereuşind nici până acum să pună la punct detaliile unei noi înţelegeri. În aceste condiţii, furnizarea de apă caldă şi de căldură pe timp de iarnă pentru oraşul Galaţi stă în continuare sub semnul îndoielii. De asemenea, o eventuală sistare a furnizării de gaz metan către Electrocentrale ar duce şi la oprirea Oţelăriei şi a Furnalului 5 din ArcelorMittal Galaţi, companie care este dependentă de aburul furnizat de Electrocentrale.

Salariaţii Electrocentrale nu şi-au luat banii de două săptămâni

Astăzi se împlinesc două săptămâni de când angajaţii CET trebuia să primească leafa pe luna august, însă nici până acum banii nu s-au dat. În urmă cu o săptămână, peste 150 de angajaţi au protestat în faţa sediului administrativ al societăţii, cerând să li se plătească salariile. Oamenii au intrat la muncă doar după ce directorul Tudor Petre le-a promis că va face tot posibilul să plătească salariile până joi, 26 septembrie. Din păcate, recenta evoluţie a evenimentelor nu arată că lucrurile s-ar putea îndrepta prea curând nici din acest punct de vedere.


Directorul CET, atacat dur de primarul Marius Stan

Nu e un secret că primarul Marius Stan şi-a dorit cu înverşunare schimbarea directorului Electrocentrale. Joia trecută, la ultima şedinţă a Consiliului Local, edilul a lansat un atac dur la adresa managerului: „Am zis la un moment dat că problema apei calde are şi alte conotaţii [politice], se pare că într-adevăr are, pentru că văd că acest domn director nu este schimbat din luna martie, când am făcut plângere penală. Nu e schimbat pentru că e clar că este susţinut şi ţinut artificial de cineva acolo, cu forţa. Cei de la Ministerul Economiei, în toate întâlnirile pe care le-am avut, ne-au zis să considerăm că este ca şi schimbat. Se pare că acum are, într-adevăr, un administrator deasupra capului, numit de Minister, dar nu asta rezolvă problema”, a acuzat Marius Stan.

Citit 4269 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2013 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.