Legea asigurărilor obligatorii nu funcţionează/ Inundaţiile de la Galaţi o demonstrează

Legea asigurărilor obligatorii nu funcţionează/ Inundaţiile de la Galaţi o demonstrează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi nu există încă statistici oficiale, se pare că cel mult un sfert din totalul caselor distruse de viitură erau asigurate obligatoriu * Ajutorul oferit de Guvern transmite taman mesajul greşit: "Nu vă faceţi asigurări, că oricum statul plăteşte" * Sunaţi la "Viaţa liberă" dacă asigurătorii încearcă să vă păcălească


Recentele inundaţii devastatoare din judeţul Galaţi demonstrează încă o dată că, în România, legile sunt făcute doar de dragul de a fi făcute, pentru că oricum nimeni nu urmăreşte aplicarea lor. Este cazul legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor. O lege care, în esenţă, este una bună, dar care nu produce efectele scontate nici măcar la cinci ani de când a fost promulgată.

Obligatorie, dar nu prea

Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva dezastrelor naturale datează din 2008. Asta înseamnă că au trecut cinci ani de când toată populaţia ţării trebuia să aibă încheiată o poliţă de asigurare obligatorie. Statisticile Pool-ului pentru Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), organism înfiinţat special ca urmare a apariţiei legii, arată că nici măcar jumătate din numărul total al gospodăriilor nu au fost asigurate. 

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 3160 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2013 15:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.