Brikston - etalon al rezistenţei şi siguranţei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania Brikston

După mii de ani de istorie, simpla şi aparent banala cărămidă a devenit astăzi, în această lume tehnologizată, materialul natural rezistent şi frumos care ne poate proteja perfect şi ne poate face viaţa mai uşoară. Mai mult, ea pare să fi devenit un material de construcţie mai popular ca niciodată. Arhitecţii şi inginerii o recomandă pentru realizarea structurilor de rezistenţă, o utilizează la decorarea suprafeţelor exterioare şi chiar interioare, ca piesă de pavaj sau în unele compoziţii de artă modernă.

Dincolo de calităţile estetice, cărămida are argumentul tehnic esenţial: nimic nu se poate ridica mai solid şi mai repede decât un zid din cărămidă.

Cu o bogată experienţă de 40 ani în domeniul produselor pentru zidărie, Ceramica Iaşi s‑a impus de‑a lungul anilor ca un promotor al calităţii în construcţii, reuşind să satisfacă la un nivel superior exigenţele clienţilor.

Înfiinţată în 1969, compania este cunoscută pentru calitatea superioară a produselor sale, precum şi pentru rezistenţa la compresiune a produselor pentru zidărie. La baza realizării produselor competitive stau experienţa acumulată, calificarea înaltă a specialiştilor şi adaptarea produselor la cerinţele consumatorilor, adresându‑se atât construcţiilor civile, cât şi celor industriale.

Începând cu iulie 2007, fondul de investiţii Advent International (cel mai mare investitor la nivel global care operează pe piaţa românească) devine acţionar majoritar în cadrul Ceramica cu peste 65 la sută din acţiuni. Schimbarea produsă a determinat restructurarea managementului şi consiliului de administraţie, prin atragerea de experţi din alte companii private de profil şi a dat startul unui amplu program de investiţii.

În toamna anului trecut, pentru a răspunde celor mai exigente aşteptări ale acelora ce vor să construiască locuinţe sănătoase şi sigure, a avut loc lansarea unui nou brand de produs, Brikston. Principalul atribut prin care produsele Brikston se diferenţiază de celelalte cărămizi şi blocuri ceramice existente pe piaţă îl constituie înalta rezistenţă la compresiune.

Brikston este “tare ca piatra”, iar echipa de cercetători continuă studiile şi testele necesare, pentru ca firma să rămână neîntrecută în acest domeniu. În aceeaşi măsură, Brikston înseamnă timp redus de lucru, structură compactă şi omogenă, grad redus de absorbţie a apei şi rezistenţă termică comparabilă cu a celorlalţi producători de pe piaţă.

Sloganul Brikston

“Mai rezistentă decât prevede legea”, spune totul despre standardele de calitate şi de­spre scopul declarat, acela de a deveni lider pe piaţa materialelor de construcţie.

Ca urmare a unei investiţii care se ridică la circa 30 milioane de euro, Ceramica a adăugat fabricii sale din Iaşi o nouă linie de producţie a blocurilor ceramice şi o nouă linie de preparare a materiei prime, cu tehnologii de nivelul anului 2009. Odată cu punerea în funcţiune a noilor secţii ‑ înainte de sfârşitul primului semestru al acestui an ‑ capacitatea de producţie va fi dublă faţă de capacitatea medie a fabricilor de cărămidă din România. Noile linii de producţie reprezintă o investiţie de mare amploare, ale cărei construcţii se întind pe o suprafaţă de patru hectare.

Produsele Brikston

Produsele au o precizie geometrică deosebită şi fac parte din cea mai înaltă clasă de abateri limită. Cei 40 de ani de experienţă şi inovaţia în tehnologia de producţie fac împreună ca blocurile ceramice din gama Brikston să corespundă celor mai înalte standarde de rezistenţă mecanică şi termică. Producţia de blocuri ceramice este atent controlată, compania fiind certificată de Qualitas privind controlul producţiei în fabrică.

Ceramica Iaşi şi‑a certificat sistemul de management al calităţii încă din 2003, în conformitate cu cerinţele standardului SR EN ISO 9001‑2001. Atât pentru distribuitori, cât şi pentru clienţi, acest certificat reprezintă dovada independentă şi obiectivă a unei terţe organizaţii că Ceramica are potenţialul de a furniza consecvent produse ceramice pentru construcţii care satisfac cerinţele clienţilor şi ale reglementărilor aplicabile. Marcajul CE existent pe produsele Brikston atestă conformitatea lor cu cerinţele esenţiale ale standardelor în domeniu. Pentru Brikston, protecţia mediului înconjurător, dezvoltarea durabilă şi creşterea satisfacţiei partenerilor de afaceri constituie preocupări permanente.

Blocuri ceramice Brikston

Ele corespund tuturor cerinţelor Codului de proiectare seismică P100‑2006 şi ale Codului de proiectare pentru structuri din zidărie CR6, chiar depăşind cerinţele impuse de aceste două normative.

Normele de proiectare seismică româneşti cer ca rezistenţa la compresiune a elementelor pentru zidărie să fie cel puţin egală cu 7,5 N/mm², iar rezultatele testelor de laborator pe blocurile ceramic cu goluri verticale Brikston se situează la o medie de 20 N/mm².

Rezistenţa mare la compresiune scade consumul de materiale specifice (blocuri ceramice, beton, fier‑beton), reducând astfel costurile de construcţie şi durata de execuţie a lucrării.

Pentru o casă construită din căramidă riscurile sunt mult mai reduse decât în cazul folosirii altor materiale de construcţie. Iar dacă zidurile au fost realizate cu Brikston, gradul de siguranţă creşte.

Datorită proprietăţilor izolatoare, produsele Brikston determină o scădere a costurilor de întreţinere a locuinţei, în special a cheltuielilor pentru încălzire. În plus, deţinând avantajul termoizolaţiei şi al izolaţiei fonice, se economiseşte prin reducerea necesităţii de aparate sau materiale adiţionale şi se salvează spaţiul util.

Ciclul de viaţă foarte lung, eficienţa energetică deosebită, materia primă naturală, pierderile minime în timpul producţiei şi nenumăratele posibilităţi de reciclare sunt doar câteva din motivele pentru care cărămida este considerată un produs eficient economic.

Durata de viaţă a clădirii şi costurile de întreţinere a acesteia sunt factori importanţi în eficienţa economică. În cazul cărămizilor, construcţiile reziste sute de ani, uneori chiar mai mult, eforturile pentru întreţinere fiind minime. Mai mult, aspectul clădirilor cu faţade din cărămidă se îmbunătăţeşte prin trecerea timpului. 

Multiplele aplicaţii ale cărămizii fac din ea un produs ideal în lucrările de renovare.

Cărămizile Brikston pot fi folosite atât la pereţi structurali, cât şi la pereţi nestructurali, în funcţie de coordonatele proiectului. În plus, acestea pot fi folosite pe două laturi diferite, atât pe lăţime, cât şi pe lungime, în concordanţă cu grosimea necesară a zidului.

De asemenea, în funcţie de modularea dimensională pe verticală a lucrării, se poate opta pentru diferite înălţimi ale blocului ceramic: 30, 63, 88, 138, 188 mm şi, în curând, şi pentru produse cu alte valori ale acesteia. O cerinţă fundamentală pentru orice tip de construcţie este rezistentă la foc. Cărămizile Brikston sunt incombustibile, aparţinând celei mai înalte clase de rezistenţă la foc. Pereţii executaţi din blocuri ceramice Brikston împiedică propagarea flăcărilor şi nici nu îşi pierd capacitatea portanţă la temperaturi înalte, oferindu‑ţi siguranţa maximă pe termen nelimitat.

Cărămida Brikston

Ea poate reprezenta o soluţie simplă şi în acelaşi timp tradiţională pentru amenajarea casei şi a grădinii. Cărămida poate crea unitate în arhitectura peisajului şi poate rezolva unele dintre problemele de amenajare care apar într‑un proiect peisagistic.

Cărămida poate transforma o zona ierboasă într‑un peisaj frumos. Un grătar sau un cuptor din cărămidă dau personalitate curţii şi pot mări bucuria de a petrece timpul împreună cu familia şi prietenii.

Amenajările cu cărămidă nu sunt doar atractive, ci au şi o durată de viaţă extrem de lungă. Un alt avantaj al folosirii cărămizii în amenajarea exterioară sunt costurile de întreţinere extrem de scăzute şi, de asemenea, uşurinţa cu care practic se poate decora orice casă.

Material oferit de Agro-Dunărea distribuitor pentru judeţul Galaţi

Depozit pe bdul George Coşbuc nr. 278 Tel. 0236472851, 0236472852

Fax 0236472858, mobil 0744581370

Citit 2600 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.