Proiect al Primăriei pentru mediul de afaceri / Facilităţi pentru firmele care investesc în Galaţi

Proiect al Primăriei pentru mediul de afaceri / Facilităţi pentru firmele care investesc în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La o investiţie de 4.000.000 de euro, cu un număr de 50 de persoane nou încadrate, o întreprindere din domeniul serviciilor ar putea beneficia de o reducere a impozitului pe clădiri de 75 la sută, adică, în loc de 60.000 de euro, va plăti doar 15.000 de euro * Aşa s-ar putea traduce, la modul practic, una dintre facilităţile propuse de Primărie mediului de afaceri gălăţean


Primarul Galaţiului, Marius Stan, lansa, la începutul lunii iulie, ideea de a se acorda facilităţi fiscale menite să sprijine noile investiţii realizate de firme, cu precădere, în sectorul de producţie. Ideea, prezentată la o întâlnire cu mediul de afaceri, însemna, pe scurt, ca agenţii economici care creează locuri de muncă sau fac investiţii de peste 200.000 de euro să beneficieze de reducerea de până la sută la sută a impozitului pe clădiri şi pe terenuri. Iniţiativa a trezit interesul oamenilor de afaceri, care au aşteptat nerăbdători detalii. „Este o ofertă de excepţie. În sine, este un pas enorm! Lumea îl apreciază, dar fără a fi foarte explicit, nu are valoare”, ne declara, recent, Ion Mocanu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 1783 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.