Trei variante de plecare în şomaj tehnic, pentru angajaţii ArcelorMittal Galaţi

Trei variante de plecare în şomaj tehnic, pentru angajaţii ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Informaţii care vin din zona sindicatelor de pe platforma siderurgică gălăţeană spun că salariaţii vor pleca în şomaj tehnic în trimestrul al doilea fie zece zile consecutiv, fie în două tranşe de câte cinci zile, fie câte o zi pe săptămână timp de zece săptămâni.

"După discuţii s-a ajuns la concluzia că vor exista trei variante de plecare prin rotaţie în şomaj tehnic pe toată perioada celui de-al doilea trimestru: salariaţii să plece ori câte zece zile, ori în două tranşe de cinci zile, ori câte o zi în fiecare săptămână, acoperind zece zile pentru fiecare în parte. Măsura va fi la înţelegere între salariat şi conducătorul locului de muncă", a declarat Adrian Adăscăliţei, reprezentantul FSS Metarom Galaţi.

Adăscăliţei a mai spus că este greu de anticipat o dată exactă la care se va aplica efectiv această măsură, dar că sunt puţine şanse ca procedeele să demareze săptămâna aceasta. O explicaţie dată de către sindicalist ar fi aceea că administraţia aşteaptă publicarea normelor de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28 din 2009 privind unele măsuri de sprjinire a companiilor din România afectate de criză.

"Nu ştim exact cum vor arăta normele de aplicare a ordonanţei. În funcţie de ele, se pot schimba datele problemei. De aceea se amână luarea acestei măsuri de şomaj tehnic", a susţinut Adrian Adăscăliţei.

Nici reprezentanţii celorlalte sindicate nu deţin mai multe informaţii în legătură cu data de la care vor începe procedurile de trimitere a  salariaţilor în şomaj tehnic.

Potrivit Ilincăi Diaconu, de la sindicatul Solidaritatea al Metalurgiştilor, cei din conducerea ArcelorMittal vor aştepta, probabil, o modificare a ordonanţei de guvern prin care societăţile care aplică măsura şomajului tehnic să fie scutite de la plata anumitor impozite.

Citit 2136 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.