Negocieri eşuate/ GFR ratează privatizarea companiei croate, HZ Cargo

Negocieri eşuate/ GFR ratează privatizarea companiei croate, HZ Cargo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tratativele dintre Grup Feroviar Român (GFR), patronată de omul de afaceri gălăţean Gruia Stoica, şi autorităţile croate, privind o posibilă privatizarea a companiei feroviare de marfă HZ Cargo, au eşuat. Potrivit agenţiei Reuters, Ministerul Transporturilor croat a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că potenţialul cumpărător, GFR, a schimbat anumite condiţii pentru achiziţionarea companiei faţă de oferta iniţială şi că, în actualele condiţii, procedura de privatizare nu mai poate continua.

GFR, membră a Grampet Group Romania, purta tratative pentru preluarea a 75 la sută din acţiunile companiei croate HZ Cargo. Grampet Group a fost desemnat câştigător al licitaţiei pentru operatorul feroviar de marfă croat în iulie 2013. În cursul lunii ianuarie au apărut informaţii potrivit cărora tranzacţia a eşuat, însă Grampet Group infirmase aceste informaţii.

Pentru GFR, eşecul în privatizarea HZ Cargo ar urma eşecului de anul trecut în privatizarea CFR Marfă.

 

Citit 1440 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014 13:43

3 comentarii

 • postat de AKM 47
  Luni, 27 Ianuarie 2014 12:54
  193.230.156.***
  dar pe romul asta tupeist si plin de el mai ceva decat becali, CAND IL IA CINEVA LA INTREBARI? ca orice sus are si un jos, orice alb are si un negru, prietene! OI FI TU MARE SI TARE, DAR......SURPRIZE, SURPRIZE!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de MARGELATU
  Duminică, 26 Ianuarie 2014 17:30
  151.19.34.***
  Bai fratilor voi credeti ca acesti croati care au jucat un rol primordial in dezmembrarea Iugoslaviei se da la "romi".Noi romanii putem accepta asa ceva dar fostii "ustashi" care au fost aliatii lui Hitler credeti ca pot inghiti asa ceva?Monsieur Gruia Stoica ar fi bine sa stea in banca lui caci in Croatia romii sunt facuti sapun,ei nu vor spune asta niciodata in mod public,dar din pacate asa fac.Asadar acest GFR care se bazeaza numai pe vrajeala si gargara si care este mai performant decat CFR-ul nostru sa stea in romanica ca doar aici poate face" perfomanta".Acest Gruia Stoica nu stie nici macar un strop de istorie!...
  0
  1
  Raportează
 • postat de Clar si la obiect
  Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014 20:46
  5.13.221.***
  "Ministerul de Transport al Croației a anunțat suspendarea privatizării companiei de transport HZ Cargo, invocând noi condiții inacceptabile puse de Grup Feroviar Român (GFR), condiții care nu se regăseau în oferta inițială, informează Reuters." - SelectNews
  Cam asta ar fi tonul corect al stirii.
  Adica croatii, oameni seriosi, nu accepta schimbarea regulilor jocului dupa ce acesta a inceput. Era de asteptat.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.