Asigurările liberalului Mircea Cristea: Combinatul nu se închide!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ciuda situaţiei dificile prin care trece Combinatul, viceprimarul Mircea Cristea crede că acesta nu se va închide: „nimeni nu e nebun să renunţe la o asemenea capacitate de producţie, la o asemenea investiţie”.

Potrivit viceprimarului, decizia Guvernului, privind scutirea temporară a angajatorului şi angajatului de la plata contribuţiilor la stat, „este o măsură bună, pentru că ajută, într-un fel o ramură a industriei” dar, pe de altă parte „această scutire va afecta bugetul local, prin neîncasarea impozitului pe salarii. Trebuie ştiut că 20 la sută din bugetul propriu al municipiului Galaţi este format din impozitul pe salarii”.

Totuşi, viceprimarul liberal nu a fost în măsură să estimeze cu cât ar fi văduvit bugetul local în cazul în care nu s-ar mai încasa, timp de trei luni, impozitul pe salariul siderurgiştilor:

„Sigur este că o astfel de măsură va afecta bugetul local, motiv pentru care Guvernul ar trebui să se gândească la o compensare”, a adăugat viceprimarul, precizând că parlamentarii PNL lucrează tocmai pentru soluţionarea acestor probleme.

Citit 1294 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.