Întâlnire la nivel înalt/ Oficiali europeni şi patru miniştri, prezenţi joi la Galaţi

Întâlnire la nivel înalt/ Oficiali europeni şi patru miniştri, prezenţi joi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Se vor dezbate oportunităţile pe care Mecanismul de Conectare a Europei le oferă gălăţenilor în materie de reţele de transport

Nu mai puţin de patru miniştri, dar şi o numeroasă delegaţie formată din oficiali ai Comisiei Europene şi ai Palamentului European vor fi prezenţi, joi, 20 februarie, la Galaţi, la sala de conferinţe a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, pentru a prezenta mediului de afaceri local, dar şi responsabililor din administraţia publică oportunităţile pe care Mecanismul de Conectare a Europei (MCE) le poate avea pentru comunitatea locală. Printre cei care şi-au anunţat prezenţa la Galaţi se numără viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica. Prezentă va fi şi europarlamentara gălăţeană Adriana Ţicău, cea care, de altfel, va asigura introducerea şi prezentarea evenimentului.

Întalnirea se va derula pe parcursul întregii zile, delegaţii Comisiei Europene urmând să abordeze în discuţiile cu cei prezenţi teme precum: Noul cadrul legislativ privind TEN-T şi obiectivele privind politica de transport; Cofinanţarea UE pentru investiţiile de transport în perioada 2014-2020 şi posibilităţile oferite prin Mecanismul de Conectare a Europei (MCE) şi de Fondurile Structurale Europene de Investiţii (FSEI); Procedurile de selecţie în cadrul MCE. Nu în ultimul rând, reprezentanţii autorităţilor române vor prezenta Strategia României de Transport, finalul urmând să aparţină unei prezentări privind rolul JASPERS în pregătirea unui portofoliu de proiecte de succes.

Precizăm că Mecanismul de Conectare a Europei (MCE) a fost stabilit pentru a accelera investiţiile în domeniul reţelelor de transport transeuropene şi atragerea de fonduri, atât din sectorul public, cât şi din sectorul privat. În perioada 2014-2020, MEC va avea un buget de 26 miliarde de euro.

Citit 2958 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2014 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.