Clienţii BRD, atacaţi de hackeri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai nou atac al hackerilor este „adresat” clienţilor BRD. Sute de mii de e-mailuri au ajuns în ultimele zile în căsuţele poştale ale românilor, iar mesajul acestora este foarte clar: daţi-ne datele de identificare ale contului dumneavoastră!

Hoţii trimit mesajele de pe un server pe care au creat o copie a site-ului BRD. O copie imperfectă de altfel, căci niciunul dintre linkurile din pagină (search, ţara, ofertele speciale etc.) nu merge.

Ei vă invită - chipurile pentru a preveni fraudele pe internet - să accesaţi un link care vă duce în respectivul site clonă: www.brd-net.freehostia.com. Aici vi se vor cere date legate de card, iar dacă „puneţi botul”, aveţi şanse foarte mari să vă dispară rapid banii din cont.

BRD a comunicat că site-ul oficial al băncii este www.brd.ro (şi nu www.brd-net.freehostia.com) şi că recomandă clienţilor săi să nu răspundă mesajelor care le vin pe e-mail.

„Banca nu foloseşte instrumente electronice pentru a cere clienţilor date despre conturile deschise la noi”, avertizează departamentul de comunicare al BRD într-un comunicat de presă.

Citit 1252 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.